kultura

Zburski pevci poskrbeli za praznično vzdušje v adventu

19.12.2022 | 19:00 | L. Markelj, foto: Brane Vovk

MePzPGD Zbure že od vsega začetka prepeva pod umetniškim vodstvom Aleksandre Barič Vovk.

MePzPGD Zbure že od vsega začetka prepeva pod umetniškim vodstvom Aleksandre Barič Vovk.

Živa Novak

Živa Novak

Mešani pevski zbor Buče

Mešani pevski zbor Buče

Na koncu so nastopajoči združili moči.

Na koncu so nastopajoči združili moči.

Slapi - Polna cerkev Karmelske Matere božje v Slapih je bila najlepše darilo za pevce Mešanega pevskega zbora PGD Zbure, ki so včeraj povabili na tradicionalni koncert z naslovom Adventni je čas.

Kot pravi dirigentka Aleksandra Barič Vovk, ki ga vodi že od vsega začetka, to je od leta 2006, je bilo prav lepo spet peti pred publiko po korona času.

Program je bil praznično obarvan, v duhu božično-novoletnih praznikov. Pevce – v zboru jih je trenutno 17 - je na klavirju spremljal Antonio Vogrinec, mladi in obetaven inštrumentalist in vokalist, ki študira sakralno glasbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Kot gostje so nastopili Mešani pevski zbor Buče s Kozjanskega, ter mlada inštrumentalistka Živa Novak na klavirju.

Po tradiciji so koncert zaključili s skupnima pesmim Dajte mi zlatih strun (sodelovala solistka Monika Abram) in Sveto noč.

Zbrane je v imenu občine Šmarješke Toplice pozdravil podžupan Franc Anderlič. Novi šmarješki župnik g. Alfonz Žibert je bil ravno tako zadovoljen, da je domači zbor napolnil cerkvico in upa, da se ta tradicija organiziranja koncerta v adventnem času v Slapih nadaljuje.

Občinstvo se je po koncertu še rado zadržali na pogostitvi in poklepetalo, saj so takšna druženja v tem času več kot dobrodošla.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava