dolenjska

Na županovem novoletnem sprejemu razglasili nove ambasadorje občine

23.12.2022 | 11:00 | M. K.
Foto: Občina Ivančna Gorica; G. Stopar

Na županovem novoletnem sprejemu razglasili nove ambasadorje občine

Ivančna Gorica - Že tradicionalno je ob zaključku leta v Gostilni pri Japu potekal Novoletni sprejem, na katerega je župan Dušan Strnad povabil predstavnike gospodarstva, poslovne partnerje, duhovnike, svetnice in svetnike občinskega sveta, sodelavce iz občinske uprave, direktorje javnih zavodov in zvez in predsednike Svetov krajevnih skupnosti. 

Vrhunec je bila, kot sporočajo z občine, podelitev treh novih naziv Ambasador Občine Ivančna Gorica. Ta naziv župan podeljuje posameznikom za izjemno vlogo in pomembne dosežke pri soustvarjanju prepoznavnosti občine v domačem in mednarodnem okolju. Naziv Ambasador so prejeli dolgoletni kapelnik Godbe Stična Vladimir Škrlec, predsednik Čebelarske zveze Slovenija Boštjan Noč in vodja knjižnične izpostave Ivančna Gorica Ksenija Medved. Zaradi opravičene odsotnosti je podeljen naziv prevzela njena mama.

Župan Dušan Strnad je v enem zadnjih nagovorov v letošnjem letu povedal, da je leto 2022 za Občino Ivančna Gorica zaznamovano kot zelo uspešno, naj si bo to na gospodarskem področju, uspešno izvedenih številnih infrastrukturnih projektih, kot tudi po družabnem življenju občank in občanov Ivančne Gorice. Leto, ki se poslavlja je bilo po besedah Strnada močno zaznamovano tudi z volitvami, prav zato se je prisotnim zahvalil za podporo pri ponovni izvolitvi za župana občine Ivančna Gorica. »Menim, da bomo vsi zadovoljni, če se nam tako leto na investicijskem področju v občini ponavlja še naslednja štiri leta.«

Zbrane sta nagovorila tudi podžupan Tomaž Smole in novoizvoljena sekretarka državnega sveta mag. Monika Kirbiš Rojs. Predstavila sta jim načrt priprave Lokalnega razvojnega programa za obdobje 2023 - 2030 s katerim naj bi začeli v začetku naslednjega leta. Spremenjene okoliščine in nova finančna perspektiva narekujejo oblikovanje novih izhodišč in ciljev za nadaljnji razvoj. Slednje je potrebno posodobiti in uskladiti s smernicami EU in državnimi razvojnimi načrti ter iskati inovativne rešitve za razvojna vprašanja, ki jih postavlja negotova prihodnost.

Na županovem novoletnem sprejemu razglasili nove ambasadorje občine
Na županovem novoletnem sprejemu razglasili nove ambasadorje občine

Novoletni sprejem je bil obogaten še z razglasitvijo natečaja najlepših in najizvirnejših božično-novoletnih voščilnic, ki ga je razglasila Milena Vrenčur, predsednica Sveta za starosti prijazno občino Ivančna Gorica, grosupeljski skavti pa so prinesli Luč miru iz Betlehama in prisotnim zaželeli blagoslovljen božični čas. Praznični čas so obogatili sestri Nika in Polona Škoda, članici Glasbene skupine Amabile in Godba Stična, ki je ob koncu z nastopom presenetila svojega kapelnika, zdaj tudi Ambasadorja Občine Ivančna Gorica. Skozi novoletno prireditev je zbrane popeljala televizijska voditeljica Valentina Plaskan.

Župan Strnad je na sprejemu s strani Boštjana Noča prejel tudi prehodni pokal mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev, ki ga bo v naslednjem letu gostila Slovenija. Pričakuje se okrog 40 držav udeleženk iz celega sveta. Nosilec tekmovanja bo Čebelarska zveza Slovenije v partnerstvu z Občino Ivančna Gorica, kjer bo tudi osrednje dogajanja tekmovanja.

‹ nazaj

Galerija (50)

_Ivancna (01), _Ivancna__01_
_Ivancna (02), _Ivancna__02_
_Ivancna (03), _Ivancna__03_
_Ivancna (04), _Ivancna__04_
_Ivancna (05), _Ivancna__05_
_Ivancna (06), _Ivancna__06_
_Ivancna (07), _Ivancna__07_
_Ivancna (08), _Ivancna__08_
_Ivancna (09), _Ivancna__09_
_Ivancna (10), _Ivancna__10_
_Ivancna (11), _Ivancna__11_
_Ivancna (12), _Ivancna__12_
_Ivancna (13), _Ivancna__13_
_Ivancna (14), _Ivancna__14_
_Ivancna (15), _Ivancna__15_
_Ivancna (16), _Ivancna__16_
_Ivancna (17), _Ivancna__17_
_Ivancna (18), _Ivancna__18_
@@@_Ivancna__19_, ____Ivancna__19_
_Ivancna__20_
_Ivancna__21_
_Ivancna__22_
_Ivancna__23_
_Ivancna__24_
_Ivancna__25_
_Ivancna__26_
_Ivancna__27_
_Ivancna__28_
_Ivancna__29_
_Ivancna__30_
_Ivancna__31_
_Ivancna__32_
_Ivancna__33_
_Ivancna__34_
_Ivancna__35_
_Ivancna__36_
_Ivancna__37_
_Ivancna__38_
_Ivancna__39_
@@@_Ivancna__40_
_Ivancna__41_
_Ivancna__42_
_Ivancna__43_
_Ivancna__44_
_Ivancna__45_
_Ivancna__46_
_Ivancna__47_
_Ivancna__48_
_Ivancna__49_
_Ivancna__50_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava