bela krajina

ZD Metlika: Trenutna odsotnost zdravnikov je posledica bolniških dopustov

29.12.2022 | 13:30 | M. Glavonjić

Zdravstveni dom Metlika je organiziran tako, da je vedno na voljo občanom. Zakaj je treba spreminjati dobro utečene poti, se sprašujejo tudi v tem javnem zavodu. (Foto: M. G.)

Zdravstveni dom Metlika je organiziran tako, da je vedno na voljo občanom. Zakaj je treba spreminjati dobro utečene poti, se sprašujejo tudi v tem javnem zavodu. (Foto: M. G.)

Enakomeren razvoj države, tudi v zdravstvu, je pravica, ki jo bodo branili z nepokorščino – Pri nujni intervenciji ne štejejo kilometri, pomembni so ljudje – Trenutna odsotnost zdravnikov je posledica bolniških dopustov

Med 30 zdravstvenimi domovi, ki naj bi ob koncu tedna, med prazniki in ponoči po delovnem predlogu ministrstva za zdravje zaradi ukinitve dežurnih ambulant ostali brez nujne medicinske pomoči, je, kot je znano, tudi Zdravstveni dom Metlika, ki za 8.400 občanov izvaja 24-urno zdravstveno varstvo vse dni v tednu. Prav tako je dobro organizirana nujna medicinska pomoč zagotovljena tudi turistom, obiskovalcem in potnikom v tranzitu, ki jih je v občini zlasti v poletni turistični sezoni vse več.

Izguba dežurnega zdravnika bi pomenila, da bi moral bolnik med 20. in 7. uro nujno zdravstveno storitev poiskati v satelitskem urgentnem centru v Črnomlju, ki je oddaljen tudi več kot 20 kilometrov, ali v še bolj oddaljenem urgentnem centru v Novem mestu. Bi je bil deležen pravočasno, če bi moralo reševalno vozilo iz Črnomlja denimo na nujen obisk v Poljansko dolino in istočasno pod Gorjance, se sprašujemo v današnjem novem, tiskanem Dolenjskem listu?

Nova metliška županja Martina Legan Janžekovič je ogorčena, v pogovoru za naš časopis pa je omenila tudi zdajšnje razmere v zdravstvenem domu: trenutna odsotnost zdravnikov je posledica bolniških dopustov, torej nobenega strahu pred morebitno izgubo osebnega zdravnika.

Več torej v današnjem tiskanem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava