posavje

Potepanje s Tanjo Vugrin

6.1.2023 | 14:10 | M. L.

Tanji Vugrin (desno) je čestital tudi član sveta krajevne skupnosti  Jesenice na Dolenjskem Bogdan Palovšnik, pred tem je slikarko  predstavila predsednica Turističnega društva in tajnica krajevne  skupnosti Jesenice na Dolenjskem Rajka Križanac. (Vse foto: M. L.)

Tanji Vugrin (desno) je čestital tudi član sveta krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem Bogdan Palovšnik, pred tem je slikarko predstavila predsednica Turističnega društva in tajnica krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem Rajka Križanac. (Vse foto: M. L.)

Slikam Tanje Vugrin sta se z živahnim glasbenim nastopom poklonila tudi njena sinova Tomaž (drugi z desne) in Matija.

Slikam Tanje Vugrin sta se z živahnim glasbenim nastopom poklonila tudi njena sinova Tomaž (drugi z desne) in Matija.

K umetniškemu vzdušju sta s svojim petjem ob kitari prispevala tudi Zdenka in Andrej Pinterič.

K umetniškemu vzdušju sta s svojim petjem ob kitari prispevala tudi Zdenka in Andrej Pinterič.

Irena Bogovčič je prebrala pesmi.

Irena Bogovčič je prebrala pesmi.

Jesenice na Dolenjskem - V stavbi krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem so tik pred koncem lanskega leta odprli prvo samostojno razstavo slik ljubiteljske slikarke Tanje Vugrin iz Nove vasi pri Mokricah z naslovom Potepanje. K že tako prazničnemu vzdušju so z glasbenim nastopom prispevali Zdenka in Andrej Pinterič, Tanjina sinova Matija in Tomaž ter z branjem svojih pesmi Irena Bogovčič.

»Imeti talent je nekaj čudovitega, še večje bogastvo je odkriti ga in s časom ga razvijati, negovati, nadgraditi in se veseliti novim izzivom, vse to in še več se zgodilo naši - Tanji Vugrin našem dolinskem dekletu.

Leta 2009 je v času bivanja doma, da bi krajšala čas bolniške počela tisto kar je nekje že dolgo časa klilo iv njenem srcu in duši – naslikala prvo sliko.

Od takrat od danes je nastalo okrog 80 slik v tehniki akvarel in olje na platnu,« je v nagovoru k razstavi rekla predsednica Turističnega društva in tajnica krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem Rajka Križanac in dodala, da se Tanja Vugrin udeležuje slikarskih srečanj in kolonij in da je novembra 2022 na mednarodni slikarski koloniji v Sevnici, prejela bronasto priznanje za sliko Vonj po morju.

Razstavo, ki je na ogled do 28. januarja, so v sodelovanju s Tanjo Vugrin pripravili krajevna skupnost in Turistično društvo Jesenice na Dolenjskem in Društvo vinogradnikov Dolina-Jesenice.

‹ nazaj

Galerija (14)

IMG_6113
IMG_6114
IMG_6118
IMG_6124
IMG_6127
IMG_6131
IMG_6133
IMG_6136
IMG_6141
IMG_6148
IMG_6151
IMG_6152
IMG_6159
IMG_6160

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava