Sikošek podaljšal sodelovanje z Mariborom

9.1.2023 | 07:50

Sikošek podaljšal sodelovanje z Mariborom

Maribor - Slovenski nogometni reprezentant, Posavec iz Artič Gregor Sikošek, je podaljšal pogodbo z Mariborom, so Štajerci sporočili na uradni spletni strani kluba. Osemindvajsetletni bočni branilec bo pri vijoličastih predvidoma ostal do konca sezone 2025/26.

Po pisanju Mariborčanov so se pogajanja glede nove pogodbe zavlekla, saj je želel Sikošek počakati na morebitno ponudbo iz tujine. Na koncu prava ni prišla, zaradi česar ostaja na Štajerskem.

"Gre za izkušenega igralca, ki razume situacijo, tukaj se dobro počuti in je pokazal pravo željo, da se skupna zgodba nadaljuje. Veseli me, da smo našli skupen jezik, kar pomeni, da imamo tudi drugačno izhodišče za pogovore, če se bo kdaj v prihodnje zgodila obojestransko sprejemljiva ponudba iz tujine," je ob tem dejal športni direktor vijoličastih Marko Šuler.

Sikošek je član Maribora zadnje leto in pol, postal je državni prvak v sezoni 2021/22 ter se na levi strani obrambe ustalil tudi v dresu slovenske reprezentance.

"Morda je trajalo dlje, toda najbolj pomembno je, da smo obojestransko zadovoljni. Vesel sem, da bom tukaj ostal še nekaj časa in s popolno osredotočenostjo začenjam priprave. Imel sem nekaj ponudb, pojavilo se je določeno povpraševanje, vendar ne v tolikšni meri, da bi me prepričalo, da bi bilo vredno oditi iz Maribora," je dejal Sikošek.

V mariborskem dresu je doslej odigral 63 tekem v vseh tekmovanjih, za izbrano vrsto pa je zbral 11 nastopov.

V karieri je na domačih tleh igral še za Domžale, Koper in Krško, preizkusil pa se je tudi na danskem kot član Bröndbyja. Takrat je kot posojeni nogometaš igral še za Silkeborg.

Na sliki ga vidimo ob lanski osvojitvi naslova državnih pravkov v barvah Mariborčanov.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava