gospodarstvo

Šumi začasno ustavil proizvodnjo v Krškem

17.1.2023 | 10:40 | STA; M. K.

V Šumijevi krški proizvodnji (Fotografiji: arhiv DL)

V Šumijevi krški proizvodnji (Fotografiji: arhiv DL)

Ljubljana/Krško - Tovarna Šumi je v luči varčevalnih ukrepov, zaradi visokih cen energentov, 1. januarja začasno ustavila proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev v Krškem, so za portal Siol potrdili v Žitu. Zdaj v tovarni izvajajo čiščenje in remont strojev, kar se običajno opravlja poleti. Proizvodnja bo po navedbah portala neuradno ustavljena do konca marca.

V Žitu, ki je v lasti hrvaške Podravke, so za Siol povedali, da zaposleni v proizvodnji v tem času koristijo nadure ali letni dopust. Skladno z dogovorom pa pomagajo tudi na drugih Žitovih lokacijah, ki zaradi narave izdelkov normalno obratujejo. V času dela na drugih lokacijah so delavcem organizirali prevoz na delo in z dela.

Podjetje Šumi bonboni je leta 2008 proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev preselilo iz Ljubljane v Krško. Tam je zaposlenih okoli 60 delavcev.

Šumi začasno ustavil proizvodnjo v Krškem

Žito, ki je lani zemljišče v ljubljanskem BTC prodalo podjetniku Ivu Boscarolu, načrtuje koncentracijo pekarske proizvodnje Žita v Mariboru, na Vrhniki in ljubljanskem Viču. S tem nameravajo povečati produktivnost in donosnost. V avtomatizacijo linij za proizvodnjo kruha in peciva v Mariboru ter avtomatizacijo linij za proizvodnjo kruha na Viču bodo letos vložili 13,5 milijona evrov. Še dodatnih pet milijonov evrov nameravajo v prihodnjih dveh letih vložiti v proizvodne linije in robotizacijo kalupnega dela na Vrhniki.

Žito ima poleg kruha, pekovskega peciva in zamrznjenih izdelkov blagovne znamke Žito v portfelju blagovne znamke riža, testenin in mlevskih izdelkov Zlato polje, čajev 1001 cvet, začimb Maestro, kaš in stročnic Natura, bonbonov Šumi in čokolad ter biskvitnega peciva Gorenjka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava