šport

Krka z deveto zmago skočila na drugo mesto lige Aba 2

11.3.2023 | 08:10 | STA; M. K.
Foto: Liga ABA

Gašper Okorn

Gašper Okorn

Krka z deveto zmago skočila na drugo mesto lige Aba 2
Leon Stergar

Leon Stergar

Miha Cerkvenik

Miha Cerkvenik

Široki Brijeg - Košarkarji Krke so v dvanajstem nastopu v ligi Aba 2 vpisali deveto zmago. Premagali so Sutjesko iz Nikšića z 88:63 (15:12, 47:38, 62:51).

Novomeščani si pred zadnjo tekmo, ki jih čaka v nedeljo ob 15. uri, delijo drugo mesto na razpredelnici prav z naslednjim tekmecem, sicer prvakom prejšnje sezone, Zlatiborjem iz Srbije.

Ne glede na razplet nedeljske tekme bo Krka sredi aprila nastopila na zaključnem turnirju lige Aba 2 v Domžalah. Tam bo v vlogi prvega favorita domači Helios Suns, ki je v četrtek doživel prvi poraz v sezoni.

Brez možnosti za nastop na finalnem turnirju najboljše osmerice je bil že pred zadnjim turnirjem v Širokem Brijegu tretji slovenski predstavnik Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki je krog pred koncem pri izkupičku 4-8.

Najboljši strelci Krke, ki je zadela 16 trojk iz 29 poskusov (55,2 %), so bili Jan Špan s 17 točkami (trojke 5:8), Rok Stipčević s 15 (trojke 4:5, 8 podaj), Robert Jurković (13 točk) in Leon Stergar (12 točk, 8 skokov).

Izjava po tekmi:

Gašper Okorn, trener Krke: »Čestital bi fantom za zelo dobro odigrano tekmo. Zelo dobro smo se pripravili na tekmo. Vedeli smo, kje nam pretijo največje nevarnosti. Zelo dobro smo ustavili igro Sutjeske po globini, prav tako pa tudi njihovega igralca Rossa, ki bi nam lahko delal težav z dobrim metom. Tudi v napadu smo lepo izkoriščali svoje prednosti, uspelo nam jih je odpreti z razširjeno igro in dobrim metom z zunanjih pozicij. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo pokazali danes.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava