dolenjska

Šolniki za skupno izjavo o univerzi / Sekira še ni zakopana, zbližanje pa je le opazno

14.2.2008

Končno za skupno mizo. Miloš Šuštar (levo) in Borut Rončević (desno). (Foto: B. B. )

Končno za skupno mizo. Miloš Šuštar (levo) in Borut Rončević (desno). (Foto: B. B. )

Novo mesto - Če bo šlo vse po načrtih, bodo imeli novomeški visokošolski zavodi do poletja izpolnjene pogoje za univerzo. Zaradi tega je zdaj skrajni čas, da se začnejo vse šole, bodoče članice univerze, pripravljati na skupen nastop glede njenega ustanavljanja. V tem duhu je namreč izzvenel včerajšnji sestanek predstavnikov vseh novomeških visokih šol, tako tistih že ustanovljenih, kot tudi tistih, ki so še v nastajanju.

"Z naše strani ni načelnih zadržkov do pridružitve bodoči univerzi in do usklajenega delovanja pri njenem ustanavljanju ," je povedal predstavnik treh visokošolskih zavodov, ki delujejo pod okriljem Visokošolskega središča Novo mesto Miloš Šuštar, sicer tajnik na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje.

Borut Rončević, direktor Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto (URS), zadovoljstva nad tako izjavo ni skrival. Že dalj časa je namreč jasno, da odnose med šolami Visokošolskega središča in tistimi, ki nastajajo ob koordinaciji URS, ne združuje pretirano visoka mera zaupanja in sodelovanja.

Predstavniki visokih šol so se ob tem dogovorili, da v najkrajšem času pripravijo skupno izjavo, v kateri se bodo zavzeli za usklajeno delovanje pri ustanavljanju univerze.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava