nesreče

V pol ure dve železniški nesreči / V Potočni vasi vlak trčil v avtobus, na Štefanu v tovornjak

18.2.2008

Nesreča v Potočni vasi, foto: T. Jakše Gazvoda

Nesreča v Potočni vasi, foto: T. Jakše Gazvoda

Trebnje, Potočna vas - Danes zjutraj sta se na Dolenjskem zgodili kar dve železniški nesreči. Prvič je počilo v Štefanu pri Trebnjem. Ob 8.15 je potniški vlak trčil v tovorno vozilo z razsutim tovorom, v nesreči pa ni bilo poškodovanih. Druga nesreča se je zgodila slabe pol ure kasneje v Potočni vasi, ko je vlak trčil v avtobus mestnega prometa. V obeh nesrečah so posredovali reševalci in gasilci.

Vlak je zadel zadnji del mestnega avtobusa, foto: T. Jakše Gazvoda

Vlak je zadel zadnji del mestnega avtobusa, foto: T. Jakše Gazvoda

V Potočni vasi je na z zvočnimi in svetlobnimi signali zavarovanem železniškem prehodu prišlo do nesreče, ker je voznik mestnega potniškega prometa, ki je prihajal do križišča s tirnicami po klancu navzdol, spregledal opozorila, da se približuje vlak. Zapeljal je na tire. Vlak je zadel avtobus v zadnji del, v trčenju pa sta se poškodovala oba potnika, eden je dobil poškodbe noge, drugi pa poškodbe glave. To ni prva nesreča na tem prehodu, ki je slabo pregleden in naj bi v preteklosti zahteval celo dve življenji. Odkar je prehod zavarovan s svetlobnimi in zvočnimi signali, so nesreče redkejše, čeprav ljudje, ki živijo ob progi, opažajo, da mnogi vozniki prav izzivajo usodo in zapeljejo na tire, ko že sveti rdeča luč.

Nesreča na Štefanu, foto: J. Ambrožič

Nesreča na Štefanu, foto: J. Ambrožič

‹ nazaj

Galerija (3)

V Potočni vasi vlak trčil v avtobus, na Štefanu v tovornjak
V Potočni vasi vlak trčil v avtobus, na Štefanu v tovornjak
V Potočni vasi vlak trčil v avtobus, na Štefanu v tovornjak

Komentarji (7)

18.2.2008OceniZaskrbljeni 
Res je sramotno, da v 21. stoletju se vedno vozimo čez nezavarovane železniške prehode in da ponekod še vedno odpravniki vlakov vrtijo ročne zapornice.
18.2.2008Ocenikurjač 
Oba prehoda sta zavarovana z svetlobnimi signali+zvonec+Andrejev križ,če pa vozniki ne vedo kaj ti znaki pomenijo pa so si za posledice sami krivi.Sreča,da ni bilo v zadnjih 5-ih nesrečah nobenega mrtvega.Vlak pa ni kolo,da bi se ustavil na 5-ih metrih.Priporočam voznikom veliko več previdnosti pred železniškimi prehodi.
18.2.2008OceniVolkec 
Normalnemu človeku sta tisti rdeči lučki in zvonec dovolj, butcu pa ne bi pomagal niti pol metra debel zid pred progo. Oba povzročitelja nesreč je lahko pošteno sram.. Poklicni vozniki pa taki. Škoda, ker je pripeljal "samo" potniški kanarček in ne kakšna španka ali regan... Ni sramotno, da v 21. stoletju se vedno vozimo čez nezavarovane železniške prehode in da ponekod še vedno odpravniki vlakov vrtijo ročne zapornice, ampak je sramotno to, da ne upoštevamo signalizacije!
18.2.2008Ocenicon 
me zanima ce vozniki vozijo čez rdeco na semaforju ali pa ne ustavijo ko priblizujejo prednostni cesti- zakaj to ne velja za ajznpon opazam da na andrejevih krizih nihce vec ne ustavi in se preprica o prostosti
18.2.2008OceniLpp driver 
@Volkec,tudi mi,poklicni vozniki delamo napake...a veliko redkeje,ko vi amaterji... Hmmm,in ti:"Škoda,ker ni pripeljal..." Človek,si ti "NORMALEN" ??? Na vso srečo ni bilo mrtvih...
18.2.2008OceniŠtajerc 
Hehe,preveč cvička u riti pa že delate pi*darije,drugič se prej ornk streznte pa se pol usedte za volan,ne si pa pol sramote delat,da se je sonce bleščal.Dons je sonce sijal po celi sloveniji pa so samo na dolen. bili 2 (dve)!!!!!!!!!nesreči v slabi uri.
19.2.2008OceniLpp driver 
Če imaš prav (dvomim),tadva ne bosta več vozila ; najbrž veste,da mora alkotest nam pokazati O,OO -kadar smo za volanom-službeno ?! Hmmm,tako da malo dvomim,da je bil "kriv" cviček ??? Možno je,ne rečem...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava