zgodbe

Glasba je del njegovega življenja

9.3.2008 | Tanja Jakše Gazvoda

Gašper Rifelj. (Foto: T.J.G.)

Gašper Rifelj. (Foto: T.J.G.)

Gašper Rifelj iz Ždinje vasi, ki bo kmalu dopolnil 18 let, je zmagovalec hitmanie.tv, internetnega pevskega tekmovanja, ki ne poteka zgolj po internetu, pač pa tudi s promocijami po večjih slovenskih mestih.

Da je zmagal Gašper, pravzaprav ni naključje: z glasbo se ukvarja eno desetletje, saj se je že kot prvošolec začel učiti igranja harmonike, pel je v šolskem pevskem zboru, žel vidne uvrstitve na plesnih tekmovanjih s sestrično Tanjo Bojanc, slabo leto pa se solo petja uči pri Nacetu Junkarju v Ljubljani.

“Lansko jesen je ekipa Hitmanie prišla na šolo, ker so iskali pevske talente. Prišel sem v finale, potem pa v Mariboru tudi zmagal,” skromno pripoveduje Gašper, dijak srednje gradbene šole, ki želi študirati arhitekturo.

Zmaga mu je prinesla podpis pogodbe z založbo Nika records, kar pomeni, da bo posnel zgoščenko in videospot, za nagrado pa je dobil tudi potovanje v Benetke, kamor je lahko povabil kar 50 ljudi. Gašperjevo zmago so tako tudi v Italiji skupaj proslavili številni sovaščani, prijatelji in prijateljice, sošolke in sošolci.

V Junkarjevi šoli

Gašperju na glasbeni poti ob strani stoji tudi družina. Oče Franc je pet let vodil skupino Novi spomini, sedaj pa priložnost vidi v sinu, ki ga sicer narodno-zabavna glasba ne zanima, saj se vidi v zabavni glasbi, predvsem mu leži glasba Borna, Tošeta Proeskega in Tonija Cetinskega. Pa tudi lastno skladbo že ima: s pesmijo Ljubim – Ljubiš se je lani prijavil na festival Melodije morja in sonca, kamor sicer ni bil sprejet, a puške v koruzo zato ni vrgel. Prav nasprotno. Odločil se je, da svoj glas izšola, zato ga je pod okrilje vzel Nace Junkar, h kateremu se vozi dvakrat tedensko.

“Prišel je kot popoln amater, s popolnim neznanjem tehnike glasu, a vesten ter dovzeten za vse načine, ki jih zahteva italijanska šola tako na začetkih, v sredini šolanja, kjer Gašper zdaj približno je, pa do konca, čeprav se izobraževanje glasu pri pevcu nikoli ne konča. Fant ima glasbeno prihodnost,” je prepričan Nace Junkar, ki letno v šolanje vzame le dva učenca, Gašper pa se sedaj pri Junkarju kali ob dveh znanih imenih: Sebastianu in Rebeki Dremelj, sicer pa je Nace za Emo pripravljal tudi novomeško skupino 4play.

Gašper pravi, da je optimist, saj ve, da je za vsako težavo mogoče najti rešitev. Rad ima dobro hrano, lepa dekleta, obožuje romantične trenutke v dvoje in če ima čas, pogleda dirke F1, kjer navija za Ferrarija.

“Ob sebi imam rad ljudi, ki niso zahrbtni in so pripravljeni pomagati, ko je to potrebno. Sicer pa se rad ukvarjam z glasbo in želim, da je glasba del mojega življenja,” prida simpatični Ždinjčan.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava