splošno

Okrogla miza Dolenjskega lista o tretji razvojni osi

13.5.2008

Okrogla miza Dolenjskega lista o tretji razvojni osi

Gradnja cest je zelo pomembna za razvoj nekega prostora, hkrati je lahko tudi velik poseg v kakovost življenja. Na Dolenjskem listu vsaj enkrat letno skupaj s pomembnimi predstavniki političnega in gospodarskega življenja na našem območju za okroglo mizo obdelamo določeno aktualno temo. Za letošnjo smo izbrali tretjo razvojno os na našem koncu.

Kako preseči ozke lokalne interese in se dogovoriti za najboljšo različico poteka trase ceste? Kako na cestne povezave gledajo politiki, gospodarska stroka, civilna družba?

O tem se bomo pogovarjali na sevniškem gradu v četrtek, 15. maja dopoldne. K pogovoru smo povabili predstavnike ministrstev, župane z našega območja, poslance, predstavnike stroke, obeh gospodarskih zbornic in ekologe. O skupnih ugotovitvah bomo najprej na kratko poročali v Dolenjskem listu, bolj obširno pa zadnji četrtek maja v naši redni prilogi Živa.

Da za prizorišče tokratne okrogle mize izberemo ravno Sevnico, smo se odločili, ker so se v tej občini zvrstili že nekateri pomembni sestanki na to temo, Občina Sevnica pa je še vedno med najvidnejšimi pobudniki zavzetega dogovarjanja o tretji razvojni osi.

Če imate morda kakšno vprašanje ali mnenje o tej temi, bodisi na splošno bodisi naslovljeno na katerega izmed udeležencev naše okrogle mize iz vaše občine, vas prosimo, da nam do četrtka do 10. ure to sporočite po e-pošti: pavel.perc@dol-list.si.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava