dolenjska

Svetovalno središče se bo predstavilo / V tem letu (brezplačno) pomagali že več kot tisočim

15.9.2008

Novo mesto - Svetovalno središče Novo mesto že četrto leto organizira dneve svetovalnih središč, ki bodo potekali od srede do petka. Svetovalno središče se bo v sredo med 13. in 16. uro predstavilo v Knjižnici Miklova hiša, v Knjižnici Kočevje v petek od 12. do 15. ure, v Šentjerneju pred trgovskim centrom Spar v petek od 13. do 16. ure, v romskem naselju Brezje pa v četrtek od 13.30 do 15. ure.

Takšne promocijske dogodke pripravljajo svetovalke z namenom, da čim več oseb spozna delovanje svetovalnih središč, saj opažajo, da nekateri posamezniki še vedno niso seznanjeni s tovrstno obliko brezplačne pomoči, ki je sofinancirana s strani Ministrstva za šolstvo in šport in evropskih socialnih skladov.

Svetovalke bodo odrasle informirale o formalnih in neformalnih izobraževalnih programih in promovirale možnosti svetovalne podpore v svetovalnih središčih. Svetovalno središče Novo mesto ima v tem letu že 1092 strank in 2263 svetovalnih storitev.

Svetovalno središče je brezplačno namenjeno vsem odraslim, ki potrebujejo pomoč pri odločanju za izobraževanje ali med samim učenjem. Z namenom, da bi zagotavljali kakovostno svetovanje, se povezujejo tudi s partnerji v lokalnem okolju.

V Svetovalnem središču se lahko oglasijo vsi, ki potrebujejo pomoč pri iskanju zaposlitve, razmišljajo o vključitvi v šolo ali tečaj, potrebujejo pomoč pri učenju ali pri opravljanju različnih izpitih. Svetovalno središče deluje v Razvojno izobraževalnem centru na Ljubljanski 28 in na Ljudski univerzi Kočevje. Svojo dejavnost izvaja v sklopu projekta Center vseživljenjskega učenja Dolenjska. Dosegljivi so tudi na dislokacijah v Žužemberku, v Metliki, v Kočevju, v Ribnici in v Trebnjem. V kratkem pa bodo začeli z delovanjem tudi v Šentjerneju.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava