kolesarstvo

Adria Mobil uspešna na Veliki nagradi Larciana / Nose prisprintal na šesto mesto

2.5.2009 | 18:00

Tomaž Nose

Tomaž Nose

Kolesarji Adrie Mobil so danes nastopili na veliki nagradi Larciana v Italiji. V močni konkurenci predvsem domačih tekmovalcev se je s šestim mestom izkazal Tomaž Nose, nekdanji zmagovalec dirke Po Sloveniji, ki je na cilj prišel z istim časom kot zmagovalec domačin Daniele Callegarin (Centri della Calzatura).

Dirka se je pričela razvijati s pobegom dvanajstih kolesarjev na tridesetem kilometru, največja prednost ubežnikov pa je znašala štiri minute in pol. Glavnina je tudi s pomočjo kolesarjev Adrie Mobil zmanjševala prednost in je zadnje ubežnike ujela na zadnjem vzponu dneva, petnajst kilometrov pred ciljem.

Iz glavnine tridesetih kolesarjev so se nato odlepili Bertagnolli, Caruso in Pozzovivo, a je bil tudi njihov pobeg izničen, tokrat  samo sedemsto metrov pred ciljem.

V ciljnem sprintu je prvič v karieri slavil Daniele Callegarin (Centri della Calzatura) pred Bossisiom (LPR) in Jacksonom Rodriguezom (Diquigovani). Odličen šesti je bil Tomaž Nose, ki je iz dirke v dirko boljši.

»Na začetku sem se slabo počutil, proti koncu pa se mi je odprlo. V sprintu sem bil stisnjen ob ograji in imel slabo pozicijo. Čeprav je bil šprint na ravnem smo sprintali tisti katerim je ostalo največ moči.« je po dirki povedal Nose.

Jutri je za kolesarje Adrie Mobil na sporedu nova preizkušnja - Velika nagrada Toskane

Rezultati:

GP Larciano, 200 km, povprečna hitrost: 42,105 kmh

1. Daniele Callegarin (Centri della Calzatura)4h45'
2. Gabriele Bosisio (Lpr Farnese Vini)
3. Jackson Rodriguez (Diquigiovanni Androni)
4. Daniele Pietropolli (Lpr Farnese Vini)
5. Vincenzo Nibali (Liquigas)
6. Tomaž Nose (Adria Mobil)
7. Franco Pellizotti (Liquigas)
8. Felix Cardenas (Barloworld)
9. Przemyslaw Niemec (Miche Silver Cross)
10. Donato Cannone (Betonexprezss Limonta)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava