bela krajina

Glas mladih / Glas mladih je vsako leto boljši

10.5.2009 | 17:00 | Rudi Vlašič

The Curves, Beti Strgar in Maja Hrastar, najboljši v kategoriji "že objavljena domača ali tuja skladba".

The Curves, Beti Strgar in Maja Hrastar, najboljši v kategoriji "že objavljena domača ali tuja skladba".

Črnomelj - Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je organiziral glasbeno prireditev Glas mladih, ki ima že 31-letno tradicijo. V petek so se med seboj na osnovnošolskem Glasu mladih v Kulturnem domu med seboj pomerili pevci, stari od 10 do 15 let, v soboto pa so na prireditvi zapeli in zaigrali tudi mladi glasbeniki, stari od 15 do 30 let. O zmagovalcih smo že poročali.

Na sobotni prireditvi je v kategoriji "neobjavljena skladba", v kateri se je za nagrade potegovalo pet izvajalcev, s pesmijo V mojem snu slavila Amina Majetič iz Celovca. Drugo mesto je pripadlo belokranjski ženski rock skupini Silence Abuse, ki je izvedla lastno avtorsko skladbo z naslovom Hladen dan, tretja pa je bila Novomeščanka Maša Pavlič s pesmijo Več ne boli.

V kategoriji "že objavljena domača ali tuja skladba" je nastopilo deset izvajalcev. Povsem zasluženo je slavila mlada domača rock skupina The Curves, ki se je predstavila s skladbo Na liniji, drugo mesto je pripadlo Maji Hrastar iz Trebnjega, ki je zapela pesem It's Time To Say Goodbye. tretjeuvrščena Beti Strgar iz Kanala ob Soči pa je ob spremljavi klaviatur zapela skladbo Cryin'.

Nagrade najboljšim glasbenikom so podelili belokranjski doktorji znanosti ter poslanka v Državnem zboru, metliška županja Renata Brunskole. Čeprav se vsakodnevno ukvarjajo s povsem drugačnimi zadevami, so priznali, da so ob petju mladih glasbenikov neizmerno uživali.

‹ nazaj

Galerija (8)

Amina Majetič
Beti Strgar
Maja Hrastar
Maša Pavlič
Silence Abuse, Maša Pavlič in Amina Majetič
Silence Abuse
The Curves, Beti Strgar in Maja Hrastar
The Curves

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava