Načrt južnega kraka tretje osi v treh kosih

25.6.2009 | 09:00

Načrt južnega kraka tretje osi v treh kosih

Ljubljana - Vlada je na včerajšnji seji izdala sklepe o začetku priprave treh državnih prostorskih načrtov za južni krak tretje razvojne osi med Novim mestom in mejnima prehodoma v Metliki in Vinici. Trije prostorski načrti bodo obravnavali odseke med med avtocesto pri Novem mestu in priključkom Maline (pri Štrekljevcu); med priključkom  Maline v smeri proti Metliki do mednarodnega mejnega prehoda Metlika in v smeri proti Vinici do priključka Črnomelj jug; ter od priključka Črnomelj jug do mednarodnega mejnega prehoda Vinica.

Odločitvi za tri prostorske načrte botruje precejšnja dolžina celotne obravnavane trase, veliko število občin, skozi katere poteka trasa in različne stopnje sprejemljivosti predlagane variante na posameznih odsekih, ki pogojujejo različen obseg optimizacij, ki jih bo potrebno izvesti v naslednjih fazah, sporočajo iz vladnega urada za komuniciranje.

Vlada bo s temi sklepi seznanila tudi pristojni organ razvojne regije JV Slovenija in ga pozove, da poda svoje razvojne potrebe, kot izhajajo iz regionalnega razvojnega programa in se nanašajo na načrtovanje prostorskih ureditev državnega pomena.

B.B.

Komentarji (2)

6.7.2009Ocenitretji 
Ja zdaj ggre zares. Bedaki še avtoceste niso sposobni v normalnem času naredit, pa bodo tle tretjo os gradili. Vam povem, da se še drugo leto decembra ne bomo vozili po avtocesti v LJ. Pa še dobro bi bilo kaj popravit cesto v kartaljevem je že tri leta stara, je že cajt, da se začne pogrezat pa razpadat.
17.8.2009Oceniscasfas 
kaka tretja razvojna os, najprej naj gradbeni baroni vrnejo, kar so nakradli ob prvi in drugu osi, potem naj začnejo delat, tako kot delajo drugje, potem pa mednarodni razpis o tretji osi. vsak dan se peljem mimo gradbišča med trebnjem in nm, ob štirih popoldan so vsi kamijoni že lepo parkirani, delavcev na celi trasi pa mogoče kakih 10.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava