Blaž Jarc, novi Indurain, zažgal Mirno Peč

28.6.2009 | 20:00

Blaž Jarc na cilju državnega prvenstva v rodni Mirni Peči. (Foto: I. Vidmar)

Mirna Peč - S solzami v očeh, ki so se na licu stapljale z dežnimi kapljami je Mirnopečan Blaž Jarc skozi špalir sokrajanov v slogu velikega Miguela Induraina, ki mu ni podoben le po višini ampak tudi po načinu kolesarjenja, prvi zapeljal skozi cilj na državnem prvenstvu, s tem osvojil naslov prvaka med mlajšimi člani, ne pa tudi v absolutni kategoriji elite, čeprav je do tal potolkel tudi vse starejše tovariše.

Kljub za ta čas hladnemu vremenu in dežju je Blaž Jarc, kolesar Adrie Mobila, ki je bil zaradi zdravstvenih težav že skoraj odpisan za šport, zanetil, kaj zanetil, zažgal ogenj v srcih Mirnopečanov, ki so slokemu, zagorelemu, skodranemu mladeniču še kako privoščili zmagoslavje. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila vrstnika iz domačega kluba - Marko Kump in prav tako Mirnopečan, ki letos vozi v dresu kranjske Save, Blaž Furdi.

Dirko za državno prvenstvo je Blaž Jarc, ki je pred tremi dnevi zmagal tudi na prvenstvu v vožnji na čas, odločil v slogu velikih šampionov. Potem ko je že prej nekaj časa bežal sam, se je v predzadnjem krogu znašel v ospredju v skupini samih asov z Nosetom, Brajkovičem, Mahoričem in Božičem na čelu.

Ko se je nad Sveto Ano razbesnela nevihta in ko so bili vsi od zaradi razgibanosti in nenehnih menjav ritma izredno težke proge proge ži vsi na koncu z močmi, je pohodil pedala in se odpeljal naprej. Nihče mu ni mogel slediti, niti izjemno trmasti Ptujčan Mitja Mahorič, ki je na koncu slavil zmago v kategoriji elite, ne.

Tako se po kolesarsko peče odojke in jagenčke.

Prvi del preizkušnje sta zaznamovala Tomaž Nose in Vladimir Kerkez, ki sta ušla že na samem začetku in si med sedem krogov dolgim pobegom nabrala za več kot tri minute prednosti, vendar potem nista več zdržala. Tomaž Nose je do predzadnjega kroga še vztrajal v ospredju, a mu je v predzadnjem krogu, ko je začelo deževati, zmanjkalo moči in je krog pred koncem odstopil. "Tudi če bi pojedel celega odojka, ne bi dobil dovolj moči, da bi lahko nadaljeval," je povedal po odstopu.

Nekoliko bolje je priložnost izkoristil Jani Brajkovič, ki sicer ni poskušal slediti Jarcu in kasneje Mahoriču, je pa dobil ciljni šprint za tretje mesto s šprinterjem Borutom Božičem.

Dopoldne oziroma že zjutraj so se za naslove državnih prvakov in prvakinj pomerili mladinci in članice. Med starejšimi mladinci je zmagal Jan Polanc iz kranjske Save, Pavel Gorenc iz novomeške Adrie, ki je pred dnevi osvojil naslov prvaka v vožnji na čas, pa je bil tretji, med članicami pa je naslov prvakinje osvojila Sigrid Corneo pred gorsko kolesarko Blažo Klemenčič in Polono Batagelj.

Izidi, elite (178,3 km):

1. Mitja Mahorič (KD Radenska Finančna točka) 4:54:59

2. Jure Kocjan (Carmiooro) +0:16

3. Jani Brajkovič (Astana) 0:23

4. Borut Božič (Vacansolil) 0:24

5. Matej Stare (Sava Kranj) 1:10

6. Kristjan Fajt (Adria Mobil) 1:13

7. Matej Gnezda (KD Radenska Finančna točka) 9:53

8. Gašper Švab (Sava Kranj) 10:35

9. Vladimir Kerkez (Sava Kranj) 16:38

10. Matej Marin (Perutnina Ptuj) isti čas

- do 23 let (178,3):

1. Blaž Jarc (Adria Mobil) 4:54:36

2. Marko Kump (Adria Mobil) + 1:46

3. Blaž Furdi (Sava Kranj) 1:55

4. Jan Tratnik (Radenska KD Finančna točka) 10:59

5. Alen Majeršič (Loborika) 1 krog

- ženske (71,4 km):

1. Sigrid Corneo 2:08:05

2. Blaža Klemenčič (Pintatim) isti čas

3. Polona Batagelj (Oadale Castellano) + 7:58

4. Ajda Opeka (Polet)

5. Tjaša Rutar (Polet) isti čas

- st. mladinci (107,1 km):

1. Jan Polanc (Sava Kranj) 3:06:53

2. Mark Džamastagič (Perftech Bled) + 0:31

3. Pavel Gorenc (Adria Mobil) isti čas

4. Simon Pavlin (Adria mobil) 0:34

5. Andrej Rajšp (TBP Lenart) 2:45

- ml. mladinci (71,4 km):

1. Marko Curk (KK Nova Gorica) 2:07:54

2. Tadej Lemut (KK Nova Gorica) 0:04

3. Klemen Furman (Perutnina Ptuj) isti čas

I. V.

Galerija

Komentarji (2)

28.6.2009Ocenirozapika 
Bravo Blaž Jarc!!! Mirnopečani smo lahko zelo ponosni nate!!! Pravi borec si!!! Čestitke tudi organizatorjem za še eno uspešno izvedeno državno prvenstvo v Mirni Peči.
29.6.2009OceniAnč 
1. On je tko lušn! 2. On je MIRNOPEČAN! 3. On je NAJBOLJŠI! Bravo Jarc.!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava