druge prireditve

Osmi festival Le Soleil / Drevi na jazz na Lanšprež

16.7.2009 | 09:00 | Rudi Vlašič

Na festivalu Le Soleil se bo predstavil tudi Lovro Ravbar s svojim kvartetom.

Na festivalu Le Soleil se bo predstavil tudi Lovro Ravbar s svojim kvartetom.

Lanšprež - Danes se v Lanšprežu začenja že osmi festival Le Soleil. Prireja ga Grad Teater, skupina mladih, ki sicer deluje v okviru zavoda Arti, zavoda za vzpodbujanje ustvarjalnosti, že osmo leto zapored. Osmi festival gledališča, glasbe in plesa bo na čudovitem kraju na Lanšprežu potekal do 19. julija.

Le Soleil kot edini neprofitni festival na prostem s kulturno vsebino na Dolenjskem je v svoji zasnovi originalen v širšem slovenskem prostoru, saj poleg gledališča, glasbe in plesa, ponuja vsakomur priložnost, da nastopi, se udeleži delavnic ali pa si le ogleda vse nastope in koncerte. Zaradi nekomercialne naravnanosti je festival dostopen širšemu krogu poslušalcev jazza in etno glasbe ter ljubiteljem gledališča in plesa.

Gibalno delavnico bo vodil Branko Potočan, bobnarsko Damir Mazrek, gledališko Belgijec Wim Decorte, cirkuško organizacija Cirkokrog in filmsko Francoz Sebastien Fraboulet. Tudi glasbeni nabor bo kar se da pester.

Na Le Soleilu bo danes nastopila vrhunska jazz skupina Lovro Ravbar Quartet, v jutri se bo na festivalu predstavila avstrijska skupina Crossfiedler, za zaključni večer festivala, v soboto, 18. julija, pa so v goste povabili glasbeno skupino Jararaja.

Poleg koncertnega dela so za obiskovalce festivala pripravili tudi zanimive gledališke in plesne vložke. Tretji del koncepta festivala predstavlja sončni semenj (sejem kulture), ki je zasnovan na čisti želji posameznikov in skupin po izražanju.

Na festivalu bo kot vsako leto poskrbljeno za male in velike otroke. Postavili bodo vrtiljak in druga igrala, priredili več predstav in animacij za najmlajše, ter organizirali kreativne delavnice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava