Petrov podaljšal s Krko še za dve leti

30.7.2009 | 11:30

Simon Petrov in predsednik Krke Marjan Erpe po podpisu pogodbe. (Foto: I. V.)

Simon Petrov in predsednik Krke Marjan Erpe po podpisu pogodbe. (Foto: I. V.)

Novo mesto - Simon Petrov je danes podaljšal zvestobo košarkarskemu klubu Krka za nadaljnji dve leti. Triletno pogodbo z novomeškim klubom pa je podpisal tudi nekdanji slovenski reprezentant v mlajših kategorijah, 18-letni Mirza Sarajlija (branilec, 187 cm), ki v Krko prihaja iz ljubljanske Olimpije.

Simon Petrov je bil v klubu že v minuli sezoni, vendar se mu je triletna pogodba zaradi neuvrstitve Krke v NLB ligo prekinila, zato so sedaj podpisali novo dvoletno pogodbo. Lani je Novomeščan v dresu Krke v ligi NLB ob 48-odstotnem metu iz igre povprečno dosegel 11,7 točke, 1,4 skoka in 1,9 asistence na tekmo, v ligi UPC pa je pri 50-odstotnem metu iz igre povprečno dosegel 11,8 točke, 1,8 skoka in 2,3 asistence na tekmo. Še posebej se je izkazal pri metanju prostih metov, saj je bil v tem elementu daleč najboljši košarkar v obeh ligah. V celi sezoni je zgrešil le 13 od 189 prostih metov in bil tako 93-odstotno uspešen.

18-letni Mirza Sarajlija prihaja iz Uniona Olimpije, kjer je v lanski sezoni že igral tudi v članski konkurenci. Pod vodstvom novega Krkinega trenerja Aleksandra Džikića je v Evroligi v šestih tekmah v povprečju igral dobrih 19 minut ter dosegel 6,5 točke, 1,7 skoka in 1,2 asistence na tekmo. V NLB ligi je imel nekoliko manjšo minutažo. V dobrih 12-ih minutah je v povprečju dosegal 4,2 točke,  1,4 skoka in 0,9 asistence na tekmo. Bil je slovenski reprezentant v vseh mlajših kategorijah, letos pa je zaradi manjše poškodbe izpadel iz reprezentance do 18 let, ki pravkar igra na Evropskem prvenstvu v Metzu. Mirza je izbran za udeleženca tradicionalnega medcelinskega turnirja mladih igralcev Adidas Nations, ki bo od 4. do 9. avgusta 2009 v Dallasu, ZDA.

"Z Mirzo Sarajlijo v KK Krka nadaljujemo začeto politiko kluba, po kateri naj bi člansko moštvo vse bolj temeljilo na mladih in nadarjenih igralcih, zaradi česa smo v tem mesecu pripeljali tudi trenerja Aleksandra Džikića, znanega po delu z mladimi. Simon Petrov bo s svojimi izkušnjami in ugledom, ki ga ima pri mladih košarkarjih, zagotovo veliko prispeval k njihovemu čim uspešnejšemu košarkarskemu razvoju," še sporočajo iz Krke.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava