knjige

Danes vpis za odrasle zastonj

19.8.2009 | L. Markelj

Slavka Kristan in Sabina Jordan med delom pri selitvi knjig. (Foto: L. M.)

Slavka Kristan in Sabina Jordan med delom pri selitvi knjig. (Foto: L. M.)

V novi knjižnici vas bo prijazno sprejela Sabina Jordan. (Foto: L. M.)

V novi knjižnici vas bo prijazno sprejela Sabina Jordan. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Danes zvečer ob 20. uri bodo v Šentjerneju ob Jernejevem slovesno odprli nov Kulturni center Primoža Trubarja. V njem je svoje prostore dobila tudi Knjižnica Šentjernej, enota novomeške Knjižnice Mirana Jarca.

Pridobitev je velika, saj je nov kulturni hram veliko večji, lepši, prostornejši in dostopnejši. Kot pravi vodja Razvojnega oddelka mreže novomeške knjižnice Slavka Kristan, je šentjernejska knjižnica, ustanovljena leta 1946, od vseh sedmih krajevnih knjižnic zdaj največja in najbolj sodobno urejena. Te dni je bila stara knjižnica zaprta, saj je potekala selitev, s katero je bilo res veliko dela. Preseliti je bilo treba okrog 150 tisoč knjižnih enot ter dodati še 500 novih izvodov. Kristanova se za pomoč zahvaljuje županu Francu Hudoklinu, ki je priskočil na pomoč z dvigalom in petimi delavci Ekološke družbe. »Brez tega ne vem, kako bi šlo,« pravi Kristanova, vesela nove knjižnice, saj so bili dosedanji prostori v 2. nadstropju občinske stavbe zaradi ozkih in strmih stopnic za knjižnico komaj primerni in težko dostopni, invalidom in starejšim pa sploh ne. Prepričana je, da bodo novo knjižnico Šentjernejčani radi obiskovali.

Več o novih prostorih knjižnice, v kateri bo zaposlena domačinka Sabina Jordan, študentka književnosti, v jutrišnjem Dolenjskem listu.

Povejmo le še to, da bo knjižnica zaenkrat odprta kot doslej, vsak dan po štiri ure. Velja pa povabilo, da se v knjižnico vpišete prav danes, na dan otvoritve, saj za članstvo odraslim ne bo treba odšteti niti evra.

‹ nazaj

Galerija (5)

DSC05095
DSC05097
DSC05098
DSC05100
DSC05102

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava