nesreče

Novo mesto v temi / Velik del Novega mesta brez elektrike

31.8.2009 | 06:55

Simbolna slika.

Simbolna slika.

Za včeraj so bile v Novem mestu napovedane težave pri oskrbi z vodo, a se je dan končal z enournim izpadom elektrike. Ob 21.16 je namreč zaradi okvare na transformatorju v ulici Žlebej v Bršljinu prišlo do izpada električne energije na širšem območju Novega mesta. Delavci Elektra so napako v večji meri odpravili do 22.14, soseska Žlebej in Kočevarjeva ulica pa naj bi bili brez električne energije do jutranjih ur.

Zaradi obvestila, da je zagorela transformatorska postaja, so novomeški poklicni gasilci odhiteli v Bršljin. Skupaj z dežurnim delavcem Elektra so pregledali prostore in ugotovili, da gašenje ni potrebno. Delavci so napako v transformatorju, ki je povzročila iskrenje in dimljenje, odpravili.

Trčenje v Brežicah

Ob 21.33 sta trčili dve osebni vozili na Cesti svobode v Brežicah, v nesreči se je poškodovala ena oseba.  Prvo pomoč so poškodovanemu nudili brežiški reševalci, ki so ga odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico, gasilci Poklicne gasilske enote Krško, pa so s tehničnim posegom reševali ukleščeno osebo iz vozila, požarno zavarovali kraj, počistili cestišče z vpojnimi sredstvi, nudili pomoč reševalcem in razsvetljavo policiji.

Zaspala s cigareto

Okoli 18. ure je zagorelo v stanovanju na na Cesti Kozjanskega odreda na Senovem. Zagorelo je, ker je stanovalka zaspala pri prižgani cigareti. Posredovali gasilci PGE Krško in PGD Senovo. Požar ni povzročil večje škode, gasilci so pregledali in prezračili prostore.

Gorele gume in smeti

Ob 18.48 so ob gozdni cesti za Sv. Križ nad naseljem Rožič Vrh v občini Črnomelj, gorele avtomobilske gume in ostali odpadki. Gasilci PGD Rodine in PGD Rožič Vrh so požar na površini okoli 40 kvadratnih metrov pogasili in preprečili širjenje v bližnji gozd.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava