Siročič blizu vnovičnega imenovanja za šefa Darsa

2.9.2009 | 08:00

Rajko Siročič je bil na čelo Darsa prvič imenovan leta 2005. 40-letni univerzitetni diplomirani ekonomist in diplomirani inženir gradbeništva, je pred tem delal trebanjskem Trimu in novomeškem CGP-ju, kjer je bil člana uprave za tehnično področje. (Foto: arhiv, M.Ž.)

Rajko Siročič je bil na čelo Darsa prvič imenovan leta 2005. 40-letni univerzitetni diplomirani ekonomist in diplomirani inženir gradbeništva, je pred tem delal trebanjskem Trimu in novomeškem CGP-ju, kjer je bil člana uprave za tehnično področje. (Foto: arhiv, M.Ž.)

Ljubljana - Nadzorni svet Darsa naj bi danes popoldne odločal o usodi uprave družbe s Tomislavom Nemcem na čelu. Da so upravi Darsa - v njej so poleg Nemca še Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler, Aleš Hojs in delavski direktor Alojz Ratajc - šteti dnevi, v javnosti kroži že nekaj časa. Z upravo naj ne bi bil zadovoljen prometni minister Patrick Vlačič, poroča STA.

Nadzorni svet naj bi se z  upravo tako že nekaj časa pogajal o sporazumni razrešitvi, o čemer bo na predlog nadzornega sveta odločala vlada. Vsi člani uprave naj bi tako v podpis že dobili predlog sporazuma, po katerem bodo v primeru odstopa in zelo verjetne odpoved delovnega razmerja pri Družbi za avtoceste v RS (Dars) prejeli odpravnino v višini desetih plač.

Ugibanja o menjavi Darsove uprave se pojavljajo že od konca lanskega leta, pred tedni pa so lastniki spremenili statut družbe, ki omogoča enočlansko upravo. Med kandidati za vodenje Darsa se po pisanju medijev neuradno za omenjata predvsem nekdanji prvi mož družbe Rajko Siročič,  in nekdanji predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Vinko Može.

Nadzorniki Darsa bodo danes med drugim odločali o soglasju predlagan izbor izvajalca za oddajo del rušitve in graditve viadukta Ljubno in za rekonstrukcijo predora Ljubno in viadukta Peračica na odseku gorenjske avtoceste Peračica - Podtabor. Nadzorni svet naj bi se seznanil tudi s poslovanjem družbe v prvih šestih mesecih letošnjega leta, ko je družba ustvarila za 3,4 milijona evrov čistega dobička, v enakem lanskem obdobju 11,5 milijona evrov. Prihodki družbe so v prvem letošnjem polletju znašali 108,35 milijona evrov, tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani.

STA

Komentarji (5)

2.9.2009Ocenivprašaj 
To Rajko, si spet nazaj? Mimgrede me zanima, če prideš nazaj na isti položaj, ali moraš vrniti odpravnino al ne?
2.9.2009Ocenipepi 
a če dobiš novo kolajno, moraš nagrado za prvo vrniti? to te bo Kozmus vesel, brihta zavistna.
2.9.2009Ocenivesel 
a tako ti tale njegov položaj smatraš kot kolajno? ne glih, ne bi rekel, da je bil uspešen. če se prav spomnim je nekako moaral it.
3.9.2009OceniPeter 
Če bi vsakemu članu nadzornega sveta in uprave Darsa dodelili po 5 let in jih preselili v sanatorij na Dobu, ne bi prav nič pogrešili!!
3.9.2009OceniEkolog 
Ne tečnarite: gre za tipičen primer racionalnega obnašanja "recikliranja" oz. "ponovne uporabe".

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava