Sabina Šehić in Marko Kump novomeška športnika leta

28.1.2010 | 21:00

Sabina Šehić

Novo mesto - Novomeška agencija za šport je nocoj  razglasila izide letošnjega izbora najboljših športnikov v novomeški občini v letu 2009. Med fanti je tokrat laskavi naslov pripadel kolesarju Adrie Mobila Novomeščanu Marku Kumpu, šestemu na svetovnem prvenstvi za člane do 23. leta, pa srebrnemu z mediteranskih iger in zmagovalcu zadnje etape na dirki Po Sloveniji ter zmagovalcu etape na dirki za svetovni pokal Tour de L'avenir. Med dekleti je naslov športnice leta vnovič pripadel mojstrici borilnih veščin Sabini Šehić, evropski prvakinji v kikboksu. Športni kolektiv leta je ženski nogometni klub Krka, ki je lani osvojil vse možne državne naslove v vseh kategorijah in nastopil tudi v kvalifikacijah za prvo žensko ligo prvakinj, kjer so Novomeščanke v Krškem osvojile četrto mesto.

Marko Kump

Med dekleti je drugo mesto v glasovanju za športnico leta pripadlo nogometašici Andreji Nikl, kapetanki in najboljši obrambni igralki ženske slovenske nogometne reprezentance, tretje pa skakalki ob palici novomeške Krke, Brežičanki Mateji Drobnič.

Med fanti je drugi največ točk zbral atlet novomeške Krke Gregor Kokalovič, državni prvak na 200 m in pokalni prvak v teku na 100 m ter sedmi v teku na 200 m na sredozemskih igrah v Pescari.

Na tradicionalni prireditvi v športni dvorani Marof so podelili tudi priznanja olimpijskega komiteja športnikom z Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Bloudkove značke za zaslužne športne delavce iz novomeške občine, priznanja vsem novomeškim športnikom, ki so se izkazali na državnih prvenstvih in so zastopali Slovenijo na mednarodnih tekmah, ter podelili pokale najboljšim ekipam v delavskih športnih igrah, kjer sta je v skupnem vrstnem redu med moškimi in ženskami zmagala Krka.

Prireditev so popestrili plesalci plesnega studia Novo mesto, plesalke športnega studia Nina, mladi telovadci telovadnega društva Partizan, pevski zbor Pomlad in ansambel Vodomec.

I. V.

Galerija

Komentarji (3)

28.1.2010Ocenizelenooka 
BRAVO, KUMP! ŠE VELIK USPEHA IN ZMAG V PRIHODNJE..
28.1.2010Ocenironaldinho 
tooo Kumeeee!!!
29.1.2010Ocenisosed 
čestitke obema še posebej Sabini

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava