kronika

Nesreča pri Mačkovcu s položaja odnesla direktorja PU Novo mesto

5.2.2010 | 14:00 | M. M.

Anton Olaj odstopa ne želi komentirati. (Foto: arhiv DL, T. J. G.)

Anton Olaj odstopa ne želi komentirati. (Foto: arhiv DL, T. J. G.)

Novo mesto - Po hudi prometni nesreči v začetku decembra lani pri Mačkovcu, ki naj bi jo povzročil zdaj že nekdanji oz. upokojeni policist, je odstopil direktor Policijske uprave Novo mesto Anton Olaj. Za Dolenjski list je povedal, da zadeve ne želi komentirati. Na spletnih straneh policije poročajo, da je njegov odstop generalni direktor policije Janko Goršek že sprejel, zaradi nepravilnostih pri obravnavi omenjene nesreče pa bodo trem policistom izdali pisna opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi.

"Generalni direktor policije Janko Goršek je proučil predloge direktorja Policijske uprave Novo mesto o ukrepih zoper policiste, ki so obravnavali prometno nesrečo, ki naj bi jo v začetku decembra lanskega leta povzročil sedaj že bivši delavec Policijske postaje Novo mesto. Generalni direktor bo tako zoper pomočnika komandirja in policista PP Novo mesto ter policista Postaje prometne policije Novo mesto izdal pisna opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi," poročajo na spletnih straneh policije in dodajajo: "Zaradi objektivne odgovornosti je direktor PU Novo mesto mag. Anton Olaj generalnemu direktorju ustno ponudil svojo razrešitev s položaja. Generalni direktor policije je njegov odstop sprejel. Mag. Olaj bo delo opravljal do imenovanja novega direktorja policijske uprave."

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Generalni direktor Janko Goršek

Komentarji (14)

5.2.2010Oceniandrej 
Tale metla od Katarine Kresal kar dobro pometa. le tako naprej bodoča premierka!
5.2.2010OceniMatej 
A nam to kaj pove, objavljeno glih kar na Financah? Slovenski policisti bi danes morali dobiti plačo, pa so mnogi med njimi ugotovili, da denarja na transakcijskem računu ni. Policija si bo iztekajoči teden sicer zapomnila po dveh velikih dogodkih, na začetku tedna so odprli nove prostore za Nacionalni preiskovalni urad, za kriminalistično službo in za svoj inšpektorat, danes pa se velik del od okoli deset tisoč policistov sprašuje, zakaj so brez plač. Koliko ljudi je ostalo brez plače, kaj so razlogi za zamudo in kdaj bodo plačo dobili, smo že vprašali notranje in finančno ministrstvo. Na Ministrstvu za notranje zadeve so nam pravkar zagotovili, da ni nobenih posebnosti in da bodo vsi njihovi zaposleni danes do polnoči dobili plače. Plačilno disciplino policije bomo še naprej pozorno spremljali in o tem obveščali javnost.
5.2.2010OceniŽ.K. 
"...zaradi nepravilnostih pri obravnavi omenjene nesreče pa bodo trem policistom izdali pisna opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi." A samo to???
5.2.2010OceniNovomeščan 
Zelo pohvalno, da je ponudil svoj odstop direktor g.Olaj, čeprav ni bil neposredno odgovoren za to hudo nesrečo, ampak je to storil zaradi objektivne odgovornosti. Svoj odstop bi zagotovo morala ponuditi tudi generalni direktor policije Janko Goršek in tudi ministrica Kresalova. Prav ona nosi največjo objektivno odgovornost in če bi bil takšna kot govori, bi zagotovo odstopila.
5.2.2010Ocenipetarda 
Ja sigurno najbilje da odstopi sam premije, kaj vam pa je g. Olaj je naredu res dobro potezo, ljudje, ki pa so sodelovali v tem pa jih bo njihova vest ali med ljudmi povedana imena skelela vest in bodo ukrepali po pometi. Vsm vpletenim želim razum in objektivni pogled na dogodek.
6.2.2010OceniBojan 
Korajžen možakar tale Olaj. Kdo bi si mislil da so še taki. Kapo dol, bi kakšen reku!
6.2.2010OceniMatej 
ne verjamem, da je bila samo nesreča razlog za odstop. Je moglo bit že še kaj drugega, čeprav Olaju to iz srca privoščim, da je moral it. On že ve zakaj. Ni bil pravičen.
6.2.2010OceniNovomeščan 
S položaja bi mogli vržt tudi pomočnika komandirja in komandirja samega.
6.2.2010Ocenipoznavalec 
Strinjam se z odstopom direktorja, ker bi lahko že prej naredu red pa ga ni, ker mu je blo pomembno, da navzven vsi delujejo(mo) kot ena srečna družina, v bistvu pa je tudi sam kriv, da so vodstva do delavcev katastrofalni kar se kaže na odnosih med sodelavci in posledično tudi v takšnih in drugačnih neumnostih in protizakonitostih. Ne podpiram policistov, ki so delali napake, za to naj odgovarjajo. Problem je samo v tem da bo verjetno novi direktor zopet notranji "strokovnjak" in bo še slabše kot je blo.
6.2.2010OceniPandora 
Ma kakšen ponudil odstop, lepo vas prosim. Čista farsa. Samo poglejte časopise v zadnjih 3 mesecih. Polni so člankov o nepravilnostih policajev in kdo je kriv za to? MORAL JE IZ POLOŽAJA, MORAL!! Pa tudi prav je tako, verjetno so ga v Ljubljani imel že poln kufer.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava