iz sodišča

Je policist Drkušić za volanom zaspal?

3.3.2010 | 15:00 | T. J. G.

Branko Drkušić na sodišču. (Foto: T. J. G.)

Branko Drkušić na sodišču. (Foto: T. J. G.)

Posledice decembrske nesreče. (Foto: arhiv DL)

Posledice decembrske nesreče. (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Tri mesece po hudi prometni nesreči, ki se je zgodila 5. decembra lani tik pred pol četrto uro ponoči pri Mačkovcu na cesti Otočec - Novo mesto, je povzročitelj nesreče Branko Drkušić sedel na zatožno klop novomeškega okrajnega sodišča.

Nesreča je bila toliko bolj odmevna, ker jo je povzročil policist, ki se je vračal s prednovoletne zabave, v njej pa je bila poškodovana 27-letna Anja Gašperšič. Njeno stanje je še vedno zelo resno, predvsem zaradi njene nosečnosti.

Drkušićeve plati zgodbe nismo slišali, niti obžalovanja za nesrečo ne, so pa samo nesrečo in stanje povzročitelja osvetlili zdravniki in policisti.

Sicer pa je Drkušić sedaj že upokojen, prejema blizu tisoč evrov pokojnine, od lastnine pa se ponaša le z razbitim avtomobilom. Za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti mu po kazenskem zakoniku grozi do tri leta zapora.

Več v jutrišnjem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (82)

3.3.2010Ocenipijanc 
dajte mu 30 let da ga nebi nikul vidu
3.3.2010OceniVoznik 
Predvidevam, da bo sojenje potekalo korektno in da bo za svoje delo odgovarjal. Pobeg iz bolnice je pa že druga zgodba. Velika kazen je pa tudi, da mu vsi, ki ga poznamo gledamo naravnost v oči, on sam tega več ne more. Nima vzroka, da bi še kdaj komu pogledal v oči. Baraba egoistična.
3.3.2010Ocenilili 
Voznik, predvidevam, da tudi ti ne moreš iz svoje kože in pogledati zaradi svojih narcisoidno-avtokratskih načel sodelavcu v oči. Odgovornost je treba sprejeti s ponosom in en s figo v žepu.
3.3.2010Ocenifranc 
Ko citam tele vase oglase me kar nekam pritisne. ljudje bozji a se ne zavedate,da taksna nesreca se lahko danes ali jutri zgodi vsakemu od nas. Tega mozakarja poznam od malih nog je zelo korekten, posten in marljiv. Prosil vas bi samo eno:ne bodite hudobni,saj je ze tak al tak dovolj kaznovan,vecje kazni tale mozakar vec ne rabi. Z RAZUMEVANJEM
3.3.2010Ocenijebo.m 
baraba pijana policajska,naj odgovarja za svoje kriminalno dejanje,kot bi moral vsak državljan
3.3.2010OceniVislice 
On ne bo nikoli dovolj kaznovan. Naj se mu odvzame vse dokumente, saj je upravičeno izgubil pravico, da bi se mu kadarkoli še reklo 'človek'.
3.3.2010Ocenidolenjka 
Kako je lahko človek pošten in korekten,če na kraju nesreče pobegne in ne pomaga človeku ki nujno potrebuje pomoč- nimam več besed.
3.3.2010OceniDOLENC 
Dolenjka, so se tebi možgani skisali? Nikjer ni pisalo, da je Drko pobegnil s kraja prometne nesreče. Ta "predčasni odhod" iz bolnišnice pa res ni bil najbolj fer.
3.3.2010OceniK'r neki 
Če bi bil pošten, korekten, kot navajate nekateri, bi se ponesrečenki in svojcem vsaj opravičil, ali pač ne... se ne bi ognil dokončanju postopka policistov in predčasno zapustil bolnico čez drug izhod, ali pač... se ne bi branil z molkom, ampak povedal resnico in se pokesal, ali pač... nima vesti, je pa pošten in korekten, ne:)
3.3.2010Ocenienojesigurno 
Tale mozak je vse drugo, samo pošten, korekten ali podobno NE! Nesreča se zgodi, ni kaj. Samo vse ostalo kar je bilo po njej pa ni več normalno. In to je policaj... bog nam poagaj. Naj se ga obsodi za vse kar je naredil in vtakne v zapor, ni druge. Pa še toži ga naj deklica, da mu bo od kilowata ostala samo četrt, kot večini poštenim delavcem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava