dolenjska

Olaja bo na čelu PU Novo mesto zamenjal Zorc

11.3.2010 | 11:10 | M. M.

Anton Olaj je prejšnji teden v imenu PU Novo mesto prejel bronasti znak CZ. (Foto: arhiv DL, A. M.)

Anton Olaj je prejšnji teden v imenu PU Novo mesto prejel bronasti znak CZ. (Foto: arhiv DL, A. M.)

Novo mesto, Ljubljana - Po pooblastilu generalnega direktorja policije Janka Gorška bo vodenje Policijske uprave Novo mesto v ponedeljek, 15. marca prevzel Franc Zorc. Kot smo poročali, je dosedanji direktor novomeške PU Anton Olaj v začetku februarja odstopil s položaja zaradi objektivne odgovornosti pri ravnanju policije ob decembrski prometni nesreči pri Mačkovcu.

PU Novo mesto (Foto: arhiv Lokalno.si)

PU Novo mesto (Foto: arhiv Lokalno.si)

Kot sporočajo z generalne policijske uprave, je Franc Zorc do sedaj vodil sektor uniformirane policije na novomeški PU, Anton Olaj pa bo po novem razporejen na delo v generalno PU. Na zadnje smo Olaja opazili na nedavni podelitvi znakov civilne zaščite v Škocjanu. Bronasti znak CZ je PU Novo mesto prejela zaradi sodelovanja v lanski državni vaji iz zaščite in reševanja.

Franc Zorc (Foto: arhiv Lokalno.si)

Franc Zorc (Foto: arhiv Lokalno.si)

Prejšnji teden, tri mesece po hudi prometni nesreči se je na novomeškem okrajnem sodišču začelo sojenje, na zatožno klop pa je sedel povzročitelj, danes upokojenci policist Branko Drkušić. Kot smo poročali, svoje plati zgodbe na sojenju ni predstavil, so pa samo nesrečo in stanje povzročitelja osvetlili zdravniki in policisti. V trčenju je bila poškodovana 27-letna Anja Gašperšič, njeno stanje pa je še vedno zelo resno, predvsem zaradi njene nosečnosti.

Za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti Drkušiću po kazenskem zakoniku grozi do tri leta zapora. Ob odstopu Olaja s položaja prvega moža PU Novo mesto pa je generalna uprava takrat sporočila, da bodo zaradi nepravilnostih pri obravnavi omenjene nesreče trem policistom izdali pisna opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava