Sprejeli vizijo razvoja, grb in zastavo

15.4.2010 | 10:35

Predaja VIS županu.

Predaja VIS županu.

Zeleni kartoncki za sprejem VIS.

Zeleni kartoncki za sprejem VIS.

Grb občine Mokronog Trebelno.

Grb občine Mokronog Trebelno.

Mokronog - Občinski svet občine Mokronog-Trebelno je sinoči sprejel vizijo in strategijo razvoja občine Mokronog-Trebelno. "Vizija temelji na vrednotah prebivalcev in stoji na petih stebrih oz. operativnih programih in ukrepih: gospodarstvo, promet in komunikacije, okolje, izobraževanje ter kakovost življenja," sporočajo iz občine.

"Občina Mokronog-Trebelno bo oblikovala razvito gospodarstvo. Ob industriji bodo delovna mesta zagotavljali podjetništvo in obrt, turizem ter dopolnilne dejavnosti na kmetijah. Lepo bivalno okolje, prijaznost do mladih družin in infrastrukturno urejenost bodo ustvarjale prijetno bivalno okolje. In še ena zelo pomembna zadeva: občina bo v okviru skupnih projektov na področju turizma, varovanja okolja, prometnih povezav in infrastrukture sodelovala predvsem s sosednjimi občinami v Mirnski dolini," je sprejet dokument povzel župan Anton Maver.

Kot poudarjajo na občini, vizija in strategija razvoja občine (VIS) temelji na analizah vrednot, priložnostih in željah lokalnega prebivalstva. V analizo, ki jo je izvedlo podjetja Prof. dr. Ferk & partner, je bilo vključenih 118 nadpovprečno angažiranih občanov, 100 naključno izbranih občanov, 91 občanov sosednjih občin in 70 občanov slovenskih občin.

Občinski svetniki so sprejeli tudi novi statut občine in poslovnik občinskega sveta, potrdili pa so tudi novo ceno storitve pomoči na domu, ki ni bistveno drugačna od prejšnje – za posameznika efektivna ura oskrbe na domu stane 6,15 evra.

Občina Mokronog-Trebelno ima od včeraj tudi grb in zastavo, takšno, kot so ju člani občinskega sveta spoznali in v prvi obravnavi potrdili že na prejšnji seji.

B. B.

Komentarji (4)

15.4.2010Oceniizo 
kdor je ta grb spacal skupaj, je dobro moral bit zadet. ne moreš vsako skropucalo dat kot grb občine, no, obstajajo pravila..
15.4.2010Oceniizo 
no, lahko se tudi proglasi občino glivičnih obolenj, recimo..
15.4.2010Oceniizo 
da ne bo pomote, poznam sago o odtisu noge ipd, ampak tole mi nekako ni najbolj posrečeno. zdej pa neham.
16.4.2010Ocenimaja 
izo - grb je narejen v skaldu s heraldičnimi pravili (Dolenjski list je to pisal konec marca, je treba po arhivu pogledat - je napisano tudi, kdo je oblikoval) ... in še to: vsak je lahko dal svoj predlog, ker so za grb naredili javni natečaj, ampak takrat menda ni bil noben ustrezen ... skratka: pogledat je treba arhiv

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava