atletika

Kobe z naslovom domačega prvaka in s pritožbo proti Kenijcem

16.5.2010 | 08:30 | STA, M. M.

Primož Kobe (Foto: I. V., arhiv DL)

Primož Kobe (Foto: I. V., arhiv DL)

Radenci - Primož Kobe (Krka) se je po teku na 42 kilometrov na 30. maratonu treh src v Radencih pritožil, ker naj bil kenijska trojica pred njim tekla po napačni poti in si s tem skrajšala progo. Kobe je bil včeraj kot najboljši Slovenec skupno četrti (2:25,26), zmagal pa je Kenijec Joshua Kipruto Kurui (2:19,38). Izidi so zato neuradni.

"Pritožbi ni bilo ugodeno. Prvi trije Kenijci so pred rondojem tekli za kombijem z uradno uro, ki pa so ga spustili po nekoliko krajši poti. Kenijci so tako pretekli za okrog 300 metrov manj, vendar pa ne po njihovi krivdi. Ker so tekli manj, so njihovi času neuradni, obveljal pa je vrstni red," je povedal vodja tekmovanja in član pritožbene komisije Borut Podgornik.

Slovenska atletinja Daneja Gandovec (Štajerska) in Kenijec Joshua Kipruto Kurui sta tako zmagovalca velikega maratona v Radencih. Grandovčeva je slavila s časom 2:47:10 in je tako s Kobetom osvojila slovenska naslova prvaka v maratonu (oz. Grandovčeva je uspešno ubranila naslov).

V polmaratonu na 21 km sta bila najboljša Tone Kosmač (Štajerska, 1:09,06) in Aleksandra Fortin (Nanos, 1:25,46). Na 10 kilometrov sta zmagala Sadet Čaušovič (24:26) ter Petra Race (AD Bled) iz Radovljice (42:19). Na 5,5 km sta slavila v ciljnem sprintu Matej Fujs (Turbo MS, 18:12) in prepričljivo Katja Vrdjuka (Sloparca, 20:37). Med paraplegiki je bil na vozičkih na 21 km tretjič zapored najhitrejši Matej Lednik (Zveza paraplegikov Slovenije).

Kobe: Na EP v Barceloni si želim teči kakšno minuto hitreje

Kobe je v ekipi, ki se pod vodstvom slovenskega rekorderja Romana Kejžarja pripravlja za evropsko prvenstvo v Barceloni. "Lepo sem tekel in sem zadovoljen z nastopom. Temperatura je bila za tek odlična, veter je bil na nekaterih odsekih močan in zato sem tekel v neenakomernem ritmu. Sam sem tekel kar okrog 35 km, zato sem z doseženim časom zadovoljen. Pripravljal sem se za milanski maraton, pa tik pred njim zbolel. Zato sem vesel, da sem lahko nastopil v Radencih. Na EP v Barceloni si želim teči kakšno minuto hitreje. Veliko pa bo odvisno tudi od vremenskih pogojev," je povedal Kobe.

V Radencih je nastopilo skupaj 3665 tekačev, 2100 pohodnikov po Radencih in okoliških gričih ter prek 700 otrok.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava