Restavratorska dela za bodoči muzej bo izvajal tudi Šolski center

28.5.2010 | 13:00

Člani Kluba prijateljev IMV ob najnovejši prodobitvi bodoče zbirke, lepo ohranjenm renautu 12, ki je sploh prvi renaultov model, ki so jih začeli sestavljati v IMV-ju. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Klub prijateljev IMV si že nekaj časa prizadeva, da bi v opuščenih skladiščih Krke v Drgančevju v novomeški Žabji vasi uredil muzejsko zbirko, ki bo prikazovala razvoj avtomobilske in prikoličarske industrije na Dolenjskem. Pripravljenost na sodelovanje v projektu so že pred časom potrdile vse tri največje družbe, ki so nastale na ruševinah IMV-ja, Dolenjski in Tehniški muzej, Mestna občina Novo mesto in še kdo, danes pa je k projektu uradno pristopil še Šolski center Novo mesto.

Kot je ob podpisu aneksa pisma o nameri povedal direktor centra Štefan David, bo šola sodelovala pri restavraciji vozil in prikolic, strokovni nadzor nad tem pa si obeta tudi od tehniškega muzeja Slovenije, ki naj bi, ko bodo zbirka in prostori zanj pripravljeni, prevzel upravljanje muzeja.

V Klubu prijateljev IMV, ki ga vodi Božo Kočevar, bi radi razstavo kakih 40 osebnih in dostavnih vozil ter prikolic in avtodomov, ki so nastajali v tovarni pod Gorjanci, pripravili do leta 2012, s čimer si se vključili tudi v projekt Evropska prestolnica kulture 2012.

B. B.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava