Pohvala vaščanom Krvavčjega Vrha, skrbi zaradi semiške kanalizacije

2.6.2010

Pohvala vaščanom Krvavčjega Vrha, skrbi zaradi semiške kanalizacije
Pohvala vaščanom Krvavčjega Vrha, skrbi zaradi semiške kanalizacije
Pohvala vaščanom Krvavčjega Vrha, skrbi zaradi semiške kanalizacije

Krvavčji Vrh - Semiški župan Janko Bukovec je včeraj sklical novinarsko konferenco na Krvavčjem Vrhu. Da se je odločil prav za to vas, ni naključje. Krvavčji Vrh, ki šteje nekaj več kot 80 prebivalcev, bo do letošnje jeseni namreč dobil vse, kar potrebujejo danes ljudje za vsakdanje življenje. Torej tudi kanalizacijo in čistilno napravo, pločnik, javno razsvetljavo, širokopasovno omrežje elektronskih komunikacij, novo športno igrišče. Vse ostale dobrine pa vaščani, ki jih je predsednik vaškega odbora Stane Plut zelo pohvalil, že imajo. Župan pa je dejal, da tistim, ki so sami pripravljeni veliko narediti za razvoj svojega kraja, rada priskoči na pomoč tudi občina.

Poleg pridobitev, ki jih bodo najbrž slovesno predali namenu ob semiškem občinskem prazniku konec letošnjega oktobra, pa bodo imeli na novem vaškem igrišču slovesnost tudi ob 80-letnici gasilskega društva, in sicer 24. julija. PGD Krvavčji Vrh je tretje najstarejše tovrstno društvo v semiški občini, od ostalih 53 belokranjskih PGD pa se razlikuje tudi po tem, da je edino, katerega predsednica je ženska, in sicer Ivana Zidar. Na slovesnosti bodo gasilci prevzeli tudi novo gasilsko vozilo z opremo.

Župan je s sodelavkama Polono Kambič in Tatjano Hutar je predstavil še številna druga dela, ki potekajo v občini. Ob tem je potarnal nad težavami, ki jih imajo z gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Semiču. Prvič so dali javno naročilo marca lani, a zaradi pritožb izvajalcev še sedaj ni odločeno, kdo naj bi gradil. Ker gre za evropski denar, se v semiški občini bojijo, da bodo ostali brez sredstev in naložbe. Bukovec je omenil, da naj bi se končno rešilo tudi romsko vprašanje na Belečniku, če ...

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava