dolenjska

Pomagajmo Klemnu do dvigala in sobe

1.7.2010 | 13:00 | T. J. G.

Rangusovi (Foto: T. J. G.)

Rangusovi (Foto: T. J. G.)

Klemen Rangus iz Velikega Bana nad Šentjernejem ima hudo obliko cerebralne paralize in Westov sindrom, obliko hude epilepsije, ki povzroča tako telesno kot duševno zaostalost, poleg tega pa je tudi slep. Fant potrebuje 24-urno pomoč pri vseh življenjskih funkcijah.

Zadnja leta Klemen sicer obiskuje Dnevni center v Novem mestu, ki je podružnica Centra Dolfke Boštjančič, a le, kadar je zdrav in kadar nima katerega od številnih pregledov pri specialistih, fizioterapijah.

Stane je prostor za dvigalo že naredil. (Foto: T. J. G.)

Stane je prostor za dvigalo že naredil. (Foto: T. J. G.)

»Družina je zelo zavzeta, sami so že veliko naredili, da bi sebi in sinu uredili boljše pogoje za bivanje, tudi skrb za otroka je velika. Marsikdo bi, če bi bil na njunem mestu, že obupal, a v vseh letih, kar poznam družino, ni čutiti, da bi jim zmanjkalo energije, prav nasprotno,« pravi Barbara Ozimek, sekretarka območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, ki vodi akcijo.

Stane je v hiši veliko naredil že sam ob pomoči prijateljev, sodelavcev, vaščanov… V novem prizidku bo treba vgraditi dvigalo, napeljati je potrebno še vse elektro in vodovodne instalacije, narediti omete, tlake in talne obloge, napeljati centralno ogrevanje …

»Skupna vrednost naložbe znaša slabih 16 tisoč evrov, dejstvo pa je, da družina s skromnimi sredstvi, ki jih prejema, hiše ne bo mogla dokončati, zato je dobrodošla pomoč tudi v materialu in storitvah,« pravi Barbara Ozimek.

Sicer pa lahko denar nakažete v Sklad za pomoč ljudem v stiski na TRR: 03150-1000011681, sklic 903017 pri OZRK Novo mesto, Rozmanova 30, Novo mesto in upamo, da nam bo v najkrajšem času uspelo družini izboljšati stanovanjske razmere. Za Klemna bo v okviru občinskega praznika Jernejevo organiziran tudi dobrodelni koncert, ki bo 23. avgusta. Če bo šlo vse po sreči, bi akcijo zaključili do konca leta.

Celotna zgodba je objavljena v današnjem Dolenjskem listu, sicer pa se je akciji, ki jo vodi Območna organizacija Rdečega križa Novo mesto  skupaj z občino Šentjernej in krajevno organizacijo RK Šentjernej, ob Dolenjskem listu pridružil tudi Radio Krka. Upamo, da bomo skupaj močnejši!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava