posavje

Moda 2011: Lisca v Portorožu gostila poslovne partnerje iz 24 držav

14.7.2010 | P. P., vse fotografije Mediaspeed

Defile vseh manekenk na reviji.

Defile vseh manekenk na reviji.

Sevnica - Medtem ko so v teh dneh naše misli zazrte v poletne morske dogodivščine in sproščena razvajanja na plažah in ob bazenih, v sevniški Lisci zrejo že v leto 2011. Lisca je namreč konec junija v Portorožu gostila poslovne partnerje iz kar 24 držav. To dokazuje, da je podjetje, ki bo letos "dvakrat odlično", saj bo obeležilo kar 55 let obstoja, je pa uspešno in priznano tudi v mednarodnem okolju. "Da naše kolekcije lahko označimo s čisto petico, so se strinjali tudi poslovni partnerji, ki so jih trendovske kolekcije navdušile," poudarja Tamara Busar, vodja marketinga v Lisci.

Tamara Busar, vodja marketinga v Lisci (tretja z leve) obkrožena z manekenkami Tino Katanić, Iris Mulej, Natalijo Osolnik, Taro Zupančič in Anamarijo Avbelj,

Tamara Busar, vodja marketinga v Lisci (tretja z leve) obkrožena z manekenkami Tino Katanić, Iris Mulej, Natalijo Osolnik, Taro Zupančič in Anamarijo Avbelj,

Modne revije so že itak prava paša za oči, saj na modnih pistah opazujemo ne le modne kolekcije spodnjega perila, kopalk, bluzic in lahkotnih pižamic, ampak tudi zapeljive manekenke, v kar smo se prepričali tudi lani na Liscini gala modni reviji v Unionski dvorani v Ljubljani. In kot smo vajeni, je tudi tokrat manekensko ekipo zastopal cvet lepotic, mnoge od njih so Liscine stalne spremljevalke. Tako npr. Iris Mulej, ki se edina ponaša z dvema lepotnima nazivoma izpred nekaj let, Miss Slovenije in Miss Universe in z Lisco sodeluje že kar deset let, Anamarija Avbelj, Tara Zupančič, Sara Hudarin

Med Liscine ambasadorke sta letos stopili tudi Nika Globokar in Tina Katanić, ki se pojavljata v kampanji za kopalke in bosta gigant plakate ter oglase krasile v naslednji poletni sezoni. Obraz trendovske mladostne blagovne znamke perila in kopalk je še vedno svetlolasa Natalija Osolnik, ki jo sicer srečujemo tudi na velikem mednarodnem sejmu perila v Parizu, kjer na razstavnem prostoru Lisce vzbuja nemalo pozornosti.

V minulem času so intenzivno potekala fotografiranja novih katalogov za 2011, tako da že sedaj lahko pokukamo v kataloge, ki dokazujejo, da bomo ženske zapeljive in trendovske tudi v prihodnje. Podobne prestavitve novih kolekcij bodo v prihodnjih tednih potekale tudi na drugih trgih, izven meja.

80 odstotkov prometa na tujih trgih

V Portorožu je Lisca prvič predstavila modne trende perila, kopalk, bluz in spalnega programa, ki bodo zaznamovali pomlad in poletje 2011. Lisca uspešno posluje v tujini, saj kar 80 odstotkov prometa ustvari na tujih trgih, v celoti z izdelki pod lastnima blagovnima znamkama Lisca in Cheek by Lisca. Poleg Hrvaške, Nemčije in Srbije vse pomembnejše postajajo tudi Češka, Romunija in Bolgarija, kjer Lisca širi mrežo franšiznih prodajaln.

Lorella Flego, dolgoletna sodelavka Lisce in generalni direktor Lisce Goran Kodelja.

Lorella Flego, dolgoletna sodelavka Lisce in generalni direktor Lisce Goran Kodelja.

Na Češkem je tako od junija Lisca prisotna na petih elitnih lokacijah v Pragi in Brnu, v Bolgariji pa je Lisca letos v okviru hčerinske družbe odprti dve prodajalni – v Sofiji in Varni. Sicer je Lisca že vrsto let uspešno prisotna tudi na Nizozemskem, v Italiji, Grčiji, Izraelu, na Poljskem, Švedskem, v Madžarski, širjenje prodajne mreže pa aktivno poteka tudi ruskem tržišču in drugje.

Modne kolekcije za pomlad in poletje 2011 so ustvarjale Liscine kreatorke Suzana Gorišek (Lisca Selection), Melita Letnar (Lisca Fashion), Marjana Češnjevar (Lisca Fashion), Ksenja Dermelj (Lisca Fashion) in Maja Ratajc (Cheek by Lisca) pod vodstvom direktorice razvoja v Lisci, Dragice Gantar. Poleg modnih trendov Liscin razvojni tim vsako leto poskrbi tudi za izbrane tehnološke novosti, zaradi katerih so izdelki še kakovostnejši in udobnejši.

In kaj prinaša kopalna moda?

Pogled na plaže v letu 2011 bo živahen in barvit, spogledoval se bo z nostalgijo po petdesetih. Za najbolj drzne modne navdušenke poletje ne bo minilo brez bando ali balkonet nedrčkov in visokih hlačk, ki bodo skrivale trebušček vse tja do popka, modeli pa bodo še poudarjali zapeljive linije ženskega telesa. Poleg bandojev must have ostajajo tudi triangel nedrčki.

Seveda brez dodatkov ne gre – kaftani, pareji, japonke in torbe za plažo se barvno ujemajo s kopalkami. In barve? Kraljujejo zelena, modra, pink in oranžna – samostojno ali v najrazličnejših kombinacijah. Črtam, pikam, barvnim prelivom in vplivu Afrike pa se pridružujejo abstraktne poslikave rož.

Ne spreglejte tehnoloških novosti, ki so vključene v nekatere modele perila in kopalk in zaradi katerih bodo najnovejši nedrčki iz Lisce postali nepogrešljiv spremljevalec natrpanega urnika vsake ženske. Modna, elegantna, igriva in na trenutke preprosta – takšna bo moda bluz in majic Lisca v poletju 2011. Večni klasiki črno-belih odtenkov se pridružujejo spomladanske barve.

Trendovske, ženstvene in ekstravagantne modele so, kot rečeno, predstavile znane slovenske in hrvaške lepotice – Iris Mulej, Natalija Osolnik, Tara Zupančič, Sara Hudarin, Anamarija Avbelj, Tina Katanić … "Z modnimi reviji pa se Lisca ne predstavlja le v Sloveniji, temveč tudi drugod. Gala modni dogodek, ki je lansko leto potekal oktobra v Ljubljani, se tudi letos obeta v oktobru, podobne modne poslastice je bilo letos deležno tudi hrvaško občinstvo v mesecu marcu, nekaj gala modnih revij je v preteklosti bilo izvedenih tudi na drugih trgih, kot recimo v Beogradu in Makedoniji. Podobno predstavitev novosti za poslovne partnerje kot je bila minula v Portorožu, pa organiziramo v avgustu tudi v Zagrebu," še dodaja Tamara Busar.

‹ nazaj

Galerija (13)

Lisca moda spomlad poletje 2011001
Lisca moda spomlad poletje 2011002
Lisca moda spomlad poletje 2011003
Lisca moda spomlad poletje 2011004
Lisca moda spomlad poletje 2011005
Lisca moda spomlad poletje 2011006
Lisca moda spomlad poletje 2011007
Lisca moda spomlad poletje 2011008
Lisca moda spomlad poletje 2011009
Lisca moda spomlad poletje 2011010
Lisca moda spomlad poletje 2011011
Lisca moda spomlad poletje 2011012
Dragica Gantar, vodja razvoja v Lisci in Lorella Flego 2011013

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava