dolenjska

Hribar bo črno gradnjo porušil sam

3.8.2010 | 09:20 | A. M., I. N.

Hribarjeva hiša stoji na levi v smeri Mirne Peči. Prizidek, ki ga je zgradil na črno, stoji za hišo. (Foto: Arhiv B. B.)

Hribarjeva hiša stoji na levi v smeri Mirne Peči. Prizidek, ki ga je zgradil na črno, stoji za hišo. (Foto: Arhiv B. B.)

Novo mesto - Gradbeni inšpektor je danes v romskem naselju Brezje preverjal uresničevanje odločbe o rušitvi objekta, ki jo je inšpektorat izdal za prizidek k stanovanjski hiši Damjana Hribarja.

Inšpektor Igor Pražnikar je povedal, da so se dogovorili, da bo lastnik nelegalno gradnjo odstranil sam. "To bo najlažje zanj in za nas," je dejal.

Prizidek k stanovanjski hiši je Hribar sezidal že ob gradnji stanovanjske hiše, pred nekaj leti ga je še nelegalno nadzidal. Kljub odločbi inšpektorata o rušitvi pa je upal, da objekta ne bo treba porušiti, ampak ga bo lahko legaliziral.

‹ nazaj

Komentarji (44)

3.8.2010OceniJure 
Inšpektor Igor Pražnikar je povedal, da so se dogovorili, da bo lastnik nelegalno gradnjo odstranil sam. hm tole bi pa res rad videl čist nč od teh naših vrlih uradnikov
3.8.2010Ocenibučna vas 
dva bi mogli podreti ne samo prezidek inspektor je pameten kaj ne ve da dve hiši stojita na črnem in na tujem zemljišču
3.8.2010Ocenimetod 
enkrat je že cajt da se zruši ker nebodo delali kar se jim zljubi bravo inspektor svaka čast vam
3.8.2010OceniPeter F. 
@metod vsaka, ne svaka. Drugače je pa zadnji čas, da se uredi celotno območje na levi strani ceste, kjer je milijon na črno postavljenih objektov. Naj se preselijo na drugo stran ceste, kjer je območje tudi namenjeno temu da živijo tam.
3.8.2010–1 (0) (1)Ocenikiu 
sVaka čast
3.8.2010Ocenigoran 
@Peter F. ne "vsaka" ampak kvečjemu "vsa" čast. gradijo pa naj tam,kjer je to predvideno z zazidalnim načrtom in jasno naj najprej odkupijo zemljišče, potem naj plačajo 15.000 € komunalnih dajatev, potem pa naprej. Pa ne bo treba nič delat tem inšpektorjem. Blazno pa dvomim, da se bo v zvezi s to na črno sezidano hišo kaj zgodilo. Kakor je to že več letna praksa nimamo v tej bolni državi inštitucije in podpornih služb, ki bi to uredile na celovit način in za vse večne čase, tako pa naši vrli oblastniki z nekimi kvazi ukrepi vse sranje prenašajo iz leta v leto.
3.8.2010Ocenirom iz novega mesta 
če mislijo njemu rušit naj porušijo vsem pol ki imajo vsi črno gradnjo.
3.8.2010Oceninerom iz ida 
nekje je treba začet, dragi rom. čeprav kto povedano, bomo videli, kaj bo iz rega, po mojem ne kaj dosti. bil pa bi ža skrajni čas, da se uvede red, ker črne gradnje (s tem mislim tudi na te prizdike, nadzidke, lope, garaže, "čebelnjake" itd itd), je (po mojem) toliko pri nas, da ni čudno, da imamo takšne probleme tako pri sodiščih, ubranizmu, komunalnih priključih ipd. bi rekel, daje kr lep procent baj črnih ali sivih (kao ok, pa malo dozidana simo i tamo), vse pa seveda spada pod nelegalno gradnjo. dejte se že enkrat navadit na red in na tisto, kar je dogovorjeno v papirjih za gradnjo.
3.8.2010–1 (0) (1)OceniBralka 
Škoda, da bi res prišlo do rušenja tako urejene romske hiše. Inšpektorji naj najprej porušijo kakšne vikende, ki so jih postavili CIVILI.
3.8.2010OceniBralka 
Škoda, da bi res prišlo do rušenja tako urejene romske hiše. Inšpektorji naj najprej porušijo kakšne vikende, ki so jih postavili CIVILI.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava