Žulič s četrtim rezultatom v finale

17.8.2010 | 10:35

Jaka Žulič s slovenskimi atleti v olimpijski vasi. (Foto: Peter Kastelic)

Jaka Žulič s slovenskimi atleti v olimpijski vasi. (Foto: Peter Kastelic)

Singapur - Novomeščan Jaka Žulič se je na mladinskih olimpijskih igrah v metu diska uvrstil v finale, ki bo na sporedu v soboto. 1,5 kg težak disk je v današnjih kvalifikacijah vrgel 58,25 m, s čimer je za 76 cm izboljšal svoj osebni rekord. Boljše od njega so vrgli le Indijec Arjun (63,90), Južnoafričan Jacques Du Plessis (63,17) in Čeh Jaromir Mazgal (58,83).

Žulič je v prvi seriji vrgle 50,85, v drugi seriji je disk zalučal 51,43, v tretji je postavil svoj najboljši rezultat, v zadnji seriji pa je zmogel 54,70. Indijec in Južnoafričan sta po rezultatih razred zase, medtem ko bo boj za tretje mesto veliko bolj zanimiv, saj meti ostalih tekmovalcev precej nihajo.

"Zelo sem zadovoljen z osebnim in državnim rekordom. Imel sem štiri mete, prva dva sta bila bolj slaba, v tretjem pa sem se zbral, "obrnil" tako, kot je treba, in disk je odletel. Počutim se odlično, nastopa v finalu se veselim, a tam ne pričakujem veliko. Potrudil in zbral se bom maksimalno, a z rezultatom se ne obremenjujem. Kar bo, pa bo," je povedal po tekmi.

Rok Nose

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava