dolenjska

V soboto piknik ob novem vrtcu

26.8.2010 | 17:55 | M. Ž.

Vrtec je že dobil pravo podobo. (Foto: Občina Šentrupert)

Vrtec je že dobil pravo podobo. (Foto: Občina Šentrupert)

Šentrupert - Pri osnovni šoli v Šentrupertu je v začetku tega meseca začel rasti nov, prvi povsem lesen vrtec v Sloveniji. Ob položitvi temeljnega kamna za štirioddelčni vrtec je podjetje Jelovica, kateremu so na občinski upravi zaupali gradnjo energetsko varčnega vrtca, obljubilo, da bo v soboto, 28. avgusta, ko bo bil pod streho, pripravil piknik za malčke in njihove starše ter seveda vse radovedneže, ki bi si ga radi ogledali. Veselo popoldne je pred vrati; občina, šola in Jelovica vabijo, da se jim v soboto pridružite ob 12. uri.

Gradnja novega vrtca napreduje, kot so načrtovali. Jeseni bodo nadaljevali z deli v notranjosti, po novem letu pa naj bi se v njem zaslišal otroški smeh. Čeprav vrtec z novim šolskim letom še ne bo odprl svojih vrat, so šentrupertski svetniki na junijski seji zaradi velika vpisa otrok ugodili prošnji domače šole ter podaljšali delovanje tretjega in oblikovali četrti, jaslični oddelek vrtca.

Jasli v Šentrupertu do sedaj niso imeli, s štirimi oddelki pa so lahko sprejeli večino otrok. Vpisanih jih je 74, odklonili pa so osem malčkov iz naše in pet iz drugih občin. Do preselitve v nov vrtec bosta začasno dva oddelka v sedanjem vrtcu, dva pa v prenovljeni šoli.

‹ nazaj

Komentarji (1)

26.8.2010Ocenipepi 
kateri slovenski slovnični čas je to: "ko bo bil pod streho"?...Preteklik ali prihodnjik?? Sicer pa vse priznanje graditeljem in naročnikom!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava