novice

Lokalne volitve: Za kom se najbolj dviga prah?

10.9.2010 | 12:00 | Mirjana Martinovič,
odg. urednica Dolenjskilist.si

Lokalne volitve: Za kom se najbolj dviga prah?

Z današnjim dnem se je tudi uradno začela kampanja pred lokalnimi volitvami. Na spletnih straneh Dolenjskega lista smo s septembrom oblikovali podstran Volitve, kjer bodo na enem mestu zbrane vse volilne novičke in vesti z območja naše regije. Da se boste lažje znašli, so občine, ki jih pokrivamo, označene tudi na zemljevidu, ob njem je objavljen še seznam s povezavami na občinske objave.

Na omenjenih straneh bomo volilne novice objavljali samostojno, po presoji uredništva in v skladu z našim volilnim pravilnikom. Vsaka občina z našega seznama bo poleg člankov o poteku volitev vsebovala tudi anketo županskih kandidatov in t.i. merilec popularnosti. Ob tem dodajmo, da ankete še niso popolne, saj v marsikateri občini še nihče ni uradno napovedal županske kandidature, tudi v ostalih občinah ''neuradno'' na vložitev kandidature čaka še kar nekaj zanimivih imen. Zato bomo ankete sproti dopolnjevali.

Lokalne volitve: Za kom se najbolj dviga prah?

V anketah lahko bralci in bralke z istega računalnika oz. IP številke glasujete le enkrat na dan. Vsakič bodo v anketi prikazani glasovi zadnjih sedmih dni, vsi starejši pa ne. Za takšno anketo smo se odločili prav zato, ker vsi kandidati še niso znani in ker nas zanima, kako se bo razpoloženje volivcev spreminjalo v prihodnjem mesecu dni. Zato bodo ob anketah na voljo tudi arhivi glasovanja po tednih (prvi teden je bil sicer nekoliko krajši, glasove je štel od 1. do 5. septembra).

Lokalne volitve: Za kom se najbolj dviga prah?

Bralci in bralke imate vpliv tudi na rezultate grafa 'Za kom se najbolj dviga prah', a v tem primeru ne gre za klasično glasovanje. Ker smo na uredništvu pravilno sklepali, da bodo volilne novice med najbolj branimi na našem portalu in ker nismo želeli te statistike obdržati le zase, vam v tem polju prikazujemo, katere novice najbolj klikate. Če sta denimo v članku omenjena dva županska kandidata, potem ''prah'' enakomerno dodamo obema.

Do lokalnih volitev je torej še natanko mesec dni, a že sedaj je precej jasno, da bo v marsikateri občini najverjetneje še drugi krog županskih volitev. Čaka nas torej pestra jesen, vaši komentarji ob novicah ali na naslov uredništva (spletno.urednistvo@dol-list.si) so vsekakor dobrodošli.

Želimo vam prijetno branje in pa modro odločitev, ko bo čas zanjo.

‹ nazaj

Komentarji (7)

10.9.2010OceniRade 
Neverjetni ste. Za kom se najbolj dviguje prah, sploh ni mogoče več glasovati, Andreju Fabjanu pa se iz ure v uro dvigujejo %. Kako je šele to verodostojno v drugih anketah?
10.9.2010OceniRade 
Včeraj 32,14 %, danes ob 11:35 že 33,47 % in ob 12:53 spet 34,04 %. čestitke Dolenjski list za takšno pristranost.
10.9.2010Ocenimarija  
Pa ne samo pristranskost - tudi na volitvah bomo volivci oddali samo en glas. Saj ni tako težko narediti ankete, ki bi omejlia glasovanje po sistemu en IP en glas. Te ankete sploh niso realne.
10.9.2010OceniUredništvo 
Rade, za kandidate v polju Za kom se najbolj dviguje prah? ne morete glasovati, glasovanju je namenjena anketa. Če boste še enkrat pozorno prebrali opis, boste videli, da so v tem polju razvrščeni kandidati glede na to, kako pogosto ste oz. so bralci našega portala kliknili na novico ali novice, ki omenjajo posameznega kandidata. Če pojasnim z izmišljenim primerom: če več bralcev bere članek o kandidaturi g. XY kot o kandidaturi ga. QW, potem bo g. XY v tem polju višje itd. Marija, delovanje ankete smo prav tako opisali, glasovanje pa omejili na dan (z enega IP en glas na dan), povsem realno pa bo le tisto, kar bodo po volitvah razglasile volilne komisije. Lep dan še naprej, uredništvo
10.9.2010OceniRade 
Hvala za pojasnilo. Ni bilo jasno.
10.9.2010Oceniprofi 
Toliko o nepristranskosti in raziskovalnem novinarstvu na Dolenjskem.... Vsi so neposredno vpeti v lokalno politično dogajanje in favorizirajo samo "svoje" kandidate... In vi se imate za neke novinarje... Samo na sramoto ste poklicnim kolegom...
12.9.2010OceniDomen 
Menim, da so predstavitve kandidatov za župane po občinah zelo pregledne in vsakdo lahko hitro najde tisto kar ga zanima. Za popestritev po še online anketa. Čestitke spletnemu uredništvu DL!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava