Krvavčji Vrh komunalno najbolj urejena vas v občini

29.10.2010 | 19:05

Krvavčji Vrh - Za prebivalce Krvavčjega Vrha je bil danes pomemben dan. Ko so popoldne najstarejša vaščanka Angela Ogulin, semiški župan Janko Bukovec in nova županja Polona Kambič prerezali trak na cesti sredi vasi, niso simbolično predali namenu le obnovljene ceste, ampak tudi nov pločnik, javno razsvetljavo, kanalizacijo in čistilno napravo. Ne zgodi se prav pogosto, da bi katera od vasi hkrati dobila toliko pridobitev.

A kot so dejali govorniki Bukovec, Kambičeva in predsednik vaškega odbora Stane Plut, so imeli nekoliko sreče, pa tudi veliko znanja, da so pripravili projekte, s katerimi so za naložbe dobili tudi evropski denar.

Za dva projekta, torej kanalizacijo in čistilno napravo ter obnovo ceste, pločnik in javno razsvetljavo, so namreč dobili dobrih 366.000 evrov evropskega denarja, medtem ko je občina Semič prispevala 170.000 evrov. Krvavčji Vrh je s tem postal komunalno najbolj urejena vas v semiški občini.

Besedilo in fotografije: M. Bezek- Jakše

Galerija

Komentarji (3)

29.10.2010Ocenisenca 
Iskrene čestitke vaščanom Krvavčjega vrha za pridobitve. Hvala za tablo:). Vzorčna vas in primer "dobre prakse".
30.10.2010Ocenimetličan 
Res dobro izpeljan projekt celovite obnove. Toda ali ne bi potem lahko odstranili zaporo ceste, ki je bila že tako ves čas gradnje postavljena mimo vseh zakonov in predpisov. Tu so ponovno zatajili vse inšpekcijske službe, gotovo pa je izvajalec in stem naročnik- občina prihranih kakšen evro. Pa kaj, če so se ljudje obračali in izgubljali tako dragoceni čas. Od nas se je pričakovalo samo razumevanje in strpnost.
3.11.2010Oceninadzornik 
kVALITETA DEL KATASTROFALNA. KDO JE NADZORNIK INVESTICIJE? VOLITVE SO DOBLJENE ,RAZMETANJE DENARJA DAVKOPLAČEVALCEV SE NADALJUJE. ŽUPANJA NAJ SE SPOMNI SVOJIH OBLJUB O RACIONALNOSTI IN VARČNOSTI. SEMIČANI, ZBUDIMO SE, NAS TUDI NEKAJ PRIPADA, SAJ SMO OBČANI TE OBČINE

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava