dolenjska

FOTO: Včeraj in danes voda zalila obrtno cono

10.11.2010 | 13:00 | T. J. G. 

FOTO: Včeraj in danes voda zalila obrtno cono

Šentjernej - V obrtni coni v Šentjerneju se ob vsakem malce obilnejšem deževju ponavlja ista zgodba: voda zelo hitro zalije Obrtno cesto, zaradi česar je ogrožena tudi transformatorska postaja, ki stoji čisto ob njej. Tako so morali gasilci prostovoljnega gasilskega društva Šentjernej že včeraj popoldne prečrpavati vodo, isti scenarij pa se je ponovil danes okoli poldneva.

Resda nivo vode ni bil tak, kot letošnjega 18. septembra, ko je skoraj zalilo bližnjo delavnico, pa vendar predstavlja voda na cesti nevarnost, saj vozila, ki vozijo po poplavljeni cesti, zalivajo transformator in verjetno gre le sreči pripisati dejstvo, da se doslej še ni zgodilo kaj hujšega.

FOTO: Včeraj in danes voda zalila obrtno cono

In zakaj občina še vedno ni nič ukrenila, glede na to, da je prav 18. septembra župan Franc Hudoklin za Dolenjskilist.si obljubil, da bodo še v istem mesecu ali najkasneje v začetku oktobra namestili novo, zmogljivejšo potopno črpalko, ki naj bi rešila problem?

"Zadeva ni tako enostavna, kot je sprva zgledalo. Ko smo preučili celoten problem, smo videli, da samo nova črpalka ne bo rešila težav, za sanacijo, ki bo med drugim vključevala tudi novo črpališče in spremembo kanala, potrebujemo 50 tisoč evrov. Predračun je narejen, ostaja le vprašanje, od kje dobiti toliko denarja. Izkazalo se je namreč, da v času projektiranja projektant ni predvidel takšnih težav, na tem območju pa je tudi močna podtalnica," je danes pojasnil župan in dodal, da so imeli na občini že danes sestanek na to temo, do petka pa morajo najti oprijemljivo rešitev.

Fotografije: T. Jakše Gazvoda

Fotografije: T. Jakše Gazvoda

Do takrat pa Šentjernejčanom ostane v tolažbo vsaj dejstvo, da imajo vedno na voljo zanesljive in pridne prostovoljne gasilce, ki vsakič, kadar zapiska pozivnik, spustijo vse iz rok in rešujejo nastalo situacijo.

‹ nazaj

Galerija (12)

obrtnaconai0001
obrtnaconai0002
obrtnaconai0003
obrtnaconai0004
obrtnaconai0005
obrtnaconai0006
obrtnaconai0007
obrtnaconai0008
obrtnaconai0009
obrtnaconai0010
obrtnaconai0011
obrtnaconai0012

Komentarji (5)

10.11.2010Ocenidee 
BRavo za naše gasilce :)))
10.11.2010Ocenijoc 
še dobr,o ida ma župan te gasilce. denaja pa ni, kaj? in še ga ne bo, zapomnite si to, celo za ueditev tako nevarne ceste. ko bo nekoga ubilo, potem pa ----
10.11.2010Ocenilokalpatriot 
Vsa infrastruktura je projektirana in dela pa izvedena strokovno ..... Hmmmmm .....
10.11.2010Ocenijože 
Projektantska odgovornost je predmet zavarovanja, torej sanacija na račun projektanta, ki je storil napako, in ki zadevo izterja od zavarovalnice. Če je zadeva seveda bila izpeljana skladno z Zakonom o javnem naročanju, ki nalaga udeležencem v javnih naročilih izkazano ustrezno zavarovanje. Če je bilo "po domače", bo pa drugače.
11.11.2010Ocenilokalpatriot 
Jože tako odgovornost projektanta bo skorajda nemogoče uveljavljati. Kot je razbrati že iz prispevka ob prvi letošnji poplavi v tem delu Šentjerneja, je projektant predvidel težave z vodo, zato je v projekt za take primere vključil tudi zbirni jašek in ustrezno črpalko, ki pa žal ne deluje. In s tem odgovornost projektanta preneha.Drži?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava