Kobe v Torinu rekordno, a za zdaj še brez norme

14.11.2010 | 19:20

Primož Kobe v Torinu. (Foto: AK Krka)

Primož Kobe v Torinu. (Foto: AK Krka)

Kobe v Torinu rekordno, a za zdaj še brez norme

Novo mesto - Danes je v Torinu potekal maraton, ki se ga je udeležil tudi atlet novomeške Krke Primož Kobe. Primož se je v Torinu odpravil na lov olimpijsko normo, a mu to kljub odličnemu teku ni uspelo.

Primož se je kljub težavam, s katerim se je srečeval na progi, krepko spustil pod mejo 2:20 (tekel je 2:17,57) in osvojil 12. mesto. Od Slovencev je bil boljši le Tone Kosmač, ki je bil mesto višje. S tem rezultatom sta Tone Kosmač peti in Primož Kobe šesti najhitrejši slovenski maratonec na večni lestvici do sedaj: 1. Kejžar, 2. Vindiš, 3. Šalamun, 4. Krempl, 5. Kosmač, 6. Kobe.

Norma za svetovno prvenstvo v atletiki Daegu 2011 znaša 2:17. Primož pravi,  da slovenska maratonska ekipa dela dobro in da so v zadnjem letu vsi zelo napredovali, pri čemer jim stoji ob strani tudi Atletska zveza Slovenije. Vsi so krepko popravili svoje osebne rekorde in prepričan je, da bo naslednje leto sposoben na bolj položni progi teči še vsaj minuto hitreje, kar bi pomenilo normo tako za olimpijske igre kot za svetovno prvenstvo. Sedaj ga čaka počitek, v soboto pa izbirna tekma za Evropsko prvenstvo v Velenju, sporočajo iz Atletskega kluba Krka.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava