dolenjska

Romi napadli Mesojedca z lopato

23.11.2010 | I. N.

Na današnji tiskovni konferenci je Silvo Mesojedec (v sredini) napovedal, da bo RCI zahtevala, da se vzpostavi pravna država. Skupil jo je le nekaj minut kasneje. (Foto: I. N.)

Na današnji tiskovni konferenci je Silvo Mesojedec (v sredini) napovedal, da bo RCI zahtevala, da se vzpostavi pravna država. Skupil jo je le nekaj minut kasneje. (Foto: I. N.)

Novo mesto - Po današnji tiskovni konferenci Regijske civilne iniciative za reševanje romske problematike, na kateri je Silvo Mesojedec predstavil povezovanje lastnikov zemljišč, na katerih so svoja bivališča postavili Romi, so se predstavniki iniciative z nekaterimi novinarji odpeljali v Žabjak.

Svoja vozila so parkirali ob cesti na desni strani v smeri Mirne Peči in se odpravili do ene od parcel, na kateri so nelegalno postavljene romske barake. Romi so jih z zemljišč pregnali, pri čemer jih je Mesojedec dobil s pestjo po glavi, z lopato po nogi, ena od Romkinj se je s pestmi lotila novinarke Žurnala.

Mesojedec je na tiskovni konferenci povedal, da se je 23 lastnikov zemljišč, na katerih imajo svoja bivališča Romi, dogovorilo, da bodo stopili skupaj in RCI pooblastili, da jih zastopa pri zahtevah po vračilu zemljišč. Lastniki svojih zemljišč ne želijo prodati Romom, ker, kot trdi Mesojedec, bi to pomenilo širitev rezervata, česar pa si ne želijo, ampak bodo od pristojnih terjali, da pristopijo k drugačnemu reševanju romske problematike. 

V posnetku spodaj lahko prisluhnete, kako je Mesojedec današnje dogodke opisal novinarki Marjani Kavšek in kako se je na vse skupaj odzvala policija.

Zvočni zapisi

Pogovor s Silvom Mesojedcem na Studiu D

‹ nazaj

Komentarji (30)

23.11.2010OceniAna 
Silvo, drži se. Dregnil si tam, kjer se tudi oblast ne upa dregniti.
23.11.2010OceniRattle 
Zakaj država Rome s privat zemljišč ne izseli? Tudi s prisilo? Kdo ima pravico si prilastiti zasebno zemljišče, zraven pa še napadati lastnike in ljudi, ki se zavzemajo za pravice ki izhajajo iz lastništva zemljišča? Jaz tudi ne bi prodal, bi pa zahteval da se Rome razseli in da le-ti podrejo barake in pospravijo nesnago za sabo.
23.11.2010Ocenivojna 
Vojna v Koreji, vojna v Žabjeku :)
23.11.2010OceniPROSIM 
PROSIM,ne nakladaj Silvo.Zakaj pa ni tvoj firer Jansa to rešil.Tvoja civilno-politična iniciativa pa ni prišla niti v obč.svet.Še liste nisi znal prav vložit za volitve,ker si politično nepismen,tako kot velika večina SDS-ovcev.Ko se JJ umakne,se bote razbežali ko ovce.
23.11.2010OceniRattle 
@PROSIM Kakšno vezo ima tvoja "ljubezen" do Janeza Janše z zgornjim člankom? Gre za probleme resničnih ljudi. Slovencev. Domačinov. Ni vse Pahor - Janša. Misliš da tam enega Francija Novaka zanima če so na oblasti beli ali rdeči, če še kosit ne more na svojem, kaj šele da mu zemljo okupirajo romi, na njej kurijo, pa še ponoči mu pridejo kaj ukrast. Daj odrasti malo.
23.11.2010Oceninovomeščan 
PROSIM ne bluzi z žalitvami...očitno si levi, pa vidiš kako je šele Pahor sposoben...mi ni Janša všeč, je bil pa vsekakor boljši kot tale maneken... če bi imel ti tam zemljišče bi se tudi boril zanj, al pa najbrž sam jokcal in prosil Silvota, da ti pomaga
23.11.2010Ocenisilvo 
Preberte si pod "najbolj branimi škocjanskimi telesi" pa se bo mogoče komu posvetilo, da je to RINGA RAJA, KI JO PLAČA JUŽNA & BIG BROTHER!
23.11.2010OceniNAIVEC 
Bo kar držala zgodba Silvo. Bo mogoče Južna &big brother plačal tudi varovanje Mesojedca, ko se boš naslednjič podal v Žabjak. Ni kaj Silvo, dober si in velik borec, dajte se ostali Novomeščani pridružiti iniciativi za večjo svobodo redoljubnih ljudi, oziroma vsi oškodovani lastniki zemljišč takoj uveljaviti pravico do nemotenega uživanja zemljišč in svobode gibanja na teh zemljiščih, katerih lastniki ste. Začeli bomo snemati film o zatiranih občanih , naslov "VSTANI OŠKODOVANI ŽIVELJ" režiser Silvo Mesojedec, generalni sponzor MO Novo mesto, vljudno vabljeni vsi , ki želite izraziti nestrinjanje s sedanjo situacijo. OPRE SILVO ( z buško na glavi).
23.11.2010OceniPodpora 
no junaki, ki pljuvate po SIlvotu, ste se sami sposobni tega lotiti, kar dela Silvo? Lahko se je skrivati in pljuvati, Žabjak pa ostaja Žabjak.
23.11.2010Ocenibistro oko 
@ PROSIM izžareva nestrpnost s svojim komentarjem in se gre visoke politike, kar nima povezave s problemi v Žabjaku. Ni mu pa mar, da je aktualna vlada predpisala nov davek na vsa zemljišča, ki jih imamo v lasti. Cigani so na črno postavili barake na tujih zemljiščih, pristojne inšpekcije pa ne ukrepajo ? Davke od zemljiškoknjižnih lastnikov pa bodo državni organi znali izterjati. Ali bo kaznovana ciganka za napad na novinarko ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava