Igorju Vidmarju z Dolenjskega lista novinarska nagrada

26.11.2010 | 17:50

Igor ob prejemu nagrade (Foto: Breda Krajnc)

Igor ob prejemu nagrade (Foto: Breda Krajnc)

Ankaran - V okviru novinarskih dnevov bo Društvo novinarjev Slovenije v Ankaranu drevi podelilo novinarske nagrade Consortium veritatis - Bratstvo resnice 2010. Letošnja dobitnica nagrade za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je dolgoletna komentatorka, novinarka in urednica zunanjepolitične redakcije TV Slovenija Blanka Doberšek, med prejemniki nagrade za izstopajoče dosežke v letu 2010 pa je tudi Igor Vidmar, novinar in sedanji namestnik odgovorne urednice Dolenjskega lista. Poleg njega bosta omenjeno nagrado dobili še novinarka TV Slovenija Jelena Aščić in dopisnica Dela iz Kitajske Zorana Baković.

Igor Vidmar je nagrado dobil za izstopajoče novinarske stvaritve v lokalnih in regionalnih medijih. Zanj porota ugotavlja, da je hkrati novinar in urednik, pa tudi eden tistih, ki v svojem okolju utrjuje pomen medijev in novinarstva, Dolenjski list pa je tudi zaradi njega moralna avtoriteta regije.

Vidmar je o nagradi dejal, da je ne jemlje zgolj osebno, pač pa kot veliko priznanje Dolenjskemu listu in vsem novinarjem, ki so pisali njegovo 60-letno zgodbo. "Dolenjski list so ustvarjali in ga še ustvarjajo številni izvrstni novinarji, ki bi si prav tako zaslužili nagrado bratstva resnice, a je bila ta v preteklosti rezervirana za novinarje velikih nacionalnih medijev, ki so pisali o velikih svetovnih dogodkih in o visoki politiki. Nagrada je potrdilo, da tudi mi delamo dobro in da smo na pravi poti."

Doberškova bo nagrado prejela za novinarski opus, za izjemno poročanje in oddaje, ki nikoli niso dobile tiste značilne patine preteklega časa, kjer je vse, kar je bilo narejeno, aktualno še danes. "Njene prispevke in komentarje je mogoče prepoznati, še preden se zasliši njen glas. V resnici ne potrebuje podpisa pod prispevek, temveč je že sam prispevek njen podpis," je med drugim zapisano v obrazložitvi, je poročal STA.

Nagrajenca za izstopajoče stvaritve s področja novinarske fotografije sta fotoreporter Večera Tit Košir za reportažo iz študentskih demonstracij in fotoreporter spletnega portala Siol.net Matjaž Rušt za fotografijo delavk Preventa. Prejemnika letošnjih nagrad za dosežke mladih novinarjev pa sta novinar POP TV Jure Bračko in novinar tednika Mladina Marjan Horvat.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (18)

26.11.2010OceniSabina 
Čestitke novinarskemu kolegu Igorju in Dolenjskemu listu ter še obilo dobrih zgodb! :)
26.11.2010OceniSlavc 
Igor je star novinarski maček, z dolgoletnimi izkušnjami..... pa je res že čas, da je dobil to nagrado!!Čestitam!
27.11.2010Oceniada 
So naredili res sam jagodni izbor. Kaj gre DL že tako slabo, da ga morajo dvigati z nagradami njegovim novinarjem?
27.11.2010OceniFrenk 
BRAVO Igor! BRAVO Dolenjski list! ČESTITAM!
27.11.2010OceniBoru Pelko 
Igor, iskrene čestitke. Le tako naprej... BP
27.11.2010Ocenivinko 
Igor, iskrene čestitke!
27.11.2010OceniMili 
Igor, iskrene čestitke za vse članke in prispevke in nagrado! Lepo, da je Društvo novinarjev Slovenije pogledalo tudi dosežke v dolenjskem časopisu, vendar bi rekla, da je k temu prispevalo tudi redno objavljanje na spletni strani. Tako ne gre več le za regionalni časopis oziroma samo za tednik. S tem se je DL kljub 60-letnici pomladil oziroma osvežil.
27.11.2010Ocenikolegica 
Čestitke Igorju, ker ga je DNS prepoznalo kot novinarja, ki si zasluži tako pomembno nagrado. Končno! Njegovi članki so uravnoteženi, so korektni, so taki, kot bi morali biti vsi nopvinarski članki. Mladina, zgledujte se po njem!Iskrene čestitke in le tako naprej!
27.11.2010OceniNogometaš 
Bravo Igor! Pogrešamo tvoje članke, za "stare" vemo, da so bili odlični. Prvak kot športnik, prvak tudi med enakimi. Končno je šla kaka nagrada tudi na dolenjsko!
27.11.2010OceniPolona 
Čestitke gospodu, ja, končno nagrada tudi komu z dolensjke. bravo in še veliko dobrih člankov. Spoštovanje!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava