dolenjska

Muhič o EP: V igri tudi Bajnof, velodrom najracionalnejši

7.12.2010 | B. B.

Bomo na tekme evropskega prvenstva hodili v pokrit velodrom v Podbrezniku, kot ga je zasnoval Marjan Zupanc?

Bomo na tekme evropskega prvenstva hodili v pokrit velodrom v Podbrezniku, kot ga je zasnoval Marjan Zupanc?

V zvezi z organizacijo tekem uvodnega dela evropskega košarkarskega prvenstva, ki bo leta 2013 v Sloveniji, se je v Novem mestu poleg pokritja velodroma v Češči vasi in gradnje nove dvorane v Drgančevju pred dnevi pojavila še tretja možnost, in sicer gradnja dvorane srednješolskega centra na Bajnofu, je v ponedeljek povedal novomeški župan Alojzij Muhič.

Muhič, sicer odločen, da bo Novo mesto gostilo evropsko prvenstvo, pravi, da še ne ve, katera možnost bo obveljala, poudarja pa, da bo odločitev sprejeta v soglasju med občino, gospodarstvom Novega mesta in regije ter seveda tukajšnjimi športniki.

"Mislim, da bi bila najbolj racionalna rešitev velodrom v Češči vasi, ki ga moramo pokriti že zaradi zaščite objekta, in bi ga lahko nadgradili tudi za košarkarsko tekmovanje. Druga možnost je dvorana v Drgančevju, ki bi bila popolnoma samostojen objekt in zametek univerzitetnega kampusa, od sobote pa je na mizi tudi ponudba o gradnji dvorane srednješolskega kmetijskega centra na Bajnofu, kjer bi z dvorano pridobili tudi telovadnico za šolo," pravi Muhič in poudarja, da bo imelo pri odločitvi poglavitno vlogo gospodarstvo. "Občina lahko pri prvi in drugi varianti ponudi obstoječi objekt in zemljišče, medtem ko je dvorana na Bajnofu projekt kmetijske šole ter ministrstva za šolstvo in šport."

Ta trenutek se zdi Muhiču najbolj dosegljiva možnost velodrom. "Za Drgančevje ali Bajnof potrebujemo več časa in predvsem denarja. Mislim, da bi Novo mesto potrebovalo dve športni dvorani, vse pa je odvisno od nadaljnjega razvoja univerzitetnega kampusa, pa tudi športnih dejavnosti, kot so atletika, kolesarstvo in ostalo. Gospodarstveniki so se doslej odzvali pozitivno in prepričan sem, da se bodo na skupni seji gospodarske zbornice v četrtek opredelili, na kakšen način bi sodelovali. V kolikor bodo pristopili k projektu, bodo stekli tudi nadaljnji pogovori o skupnem nastopu za dosego cilja," je v zvezi z dvorano oz. dvoranami povedal Muhič.

‹ nazaj

Komentarji (81)

7.12.2010OceniJan 
Drgančevje je najbolj racionalna lokacija. In edina pametna. Velodrom ne more biti košarkarska dvorana, še ena srednješolska telovadnica pa tudi ne more biti primerna na dolgi rok za vse dvoranske športe, pa tudi lokacija se mi ne zdi najbolj primerna.
7.12.2010Ocenigoran 
Ja Lojze naredi športno dvorano v Drgančevju, vse ostale lokacije so brezpredmetne in tudi objekt bo sameval.
7.12.2010OceniJan 
No, saj na koncu bo odločal tisti ki bo dal (največ) denarja. MONM z Muhičem na čelu s tistim enim milijonom najbrž ne bo imela ravno glavno besedo. Lahko bi se posvetovali tudi kaj z vsemi glavnimi klubi v mestu, pa jih povprašali za njihova mnenja (in morebitne vložke).
7.12.2010Oceniskery 
Za tiste tri tekme je najracionalnejša rešitev igrati tekme v Češči vasi. Vse drugo je metanje denarja skozi okno. KK Krka ima že v Štuklju pol stolov praznih.
7.12.2010OceniLojze 
Kako lahko sploh razmisljajo, da bi bil velodrom kosarkaska dvorana? Je ze kdaj videl, kako izgleda to? kako stojijo tribune? koliko neizkoriscenega prostora je? In kdo se bo na tekme nlb lige peljal v Cesco vas? Obisk bo polovico manjsi. 100%. Stukelj je lep primer, kako solska dvorana ne more biti tudi dvorana kosarkarskemu klubu, ki nastopa v evropi in nlb. Dijaki v dop casu vse unicijo-poglejte si garderobe. In sedaj bi Muhic delal dvorana na bajnofu z 5000sedezi, ki bi jo potem imela srednja sola za sportno vzgojo. Svasta. Ne morejo ene sposobne zdradbe naredit v Nm. Bila bi samostojna, za vecje prireditve in koncerte....! Zakaj v Nm obstajajo cigani in najviski podgurci, da je bil Muhic spet izvoljen....!!!
7.12.2010Oceniskery 
Lojz sej velodrom bi bil košarkaška dvorana samo za tri, štiri tekme. Me zanima če bi šel gledat tekmo Bolgarija: Češka. Krka bi igrala pa tekme v štuklju sej je itak dovolj velika dvorana.
7.12.2010OceniJan 
Zato ker obstaja več ljudi takšnih kot skery, ki mislijo da je šport samo "tiste tri tekme" v Novem mestu. Zato pa smo takšna provincialna razvlečena vas. Ne samo na zemljevidih; predvsem v glavah. Novo mesto je regijsko središče in kot takšno potrebuje tudi sodoben športni objekt srednje velikosti. In mimogrede; Štukelj ni napol prazen. Štukelj je vsaj dvakratno prebookiran. To je telovadnica, ne pa dvorana. Zakaj ne bi imeli sodobne dvorane za košarkaše, rokometaše, odbojkarje. Poglejte kakšno revolucijo pri navijačih so Stožice sprožile. Zakaj je ne bi pri nas? Pa ostajajo še koncerti, sejmi, konference. Eni res omejeno s plašnicami gledate na stvari. Malomeščansko.
7.12.2010Oceniskery 
Janček sej se dela dvorana v Stopičah. Stožice oz. Ljubljano primerjaš z Novim mestom??!! A resno? Potencial Ljubljane z okolico je miljon ljudi. Novega mesta pa khm 30 tisoč!! Kakšne sejme pa imamo v Nm, pa koncerte, konference? Dej napiš da jih bom šel pogledat.
7.12.2010OceniJan 
Ma daj, kakšne Stopiče no. Tisto je telovadnica. Takšnih je v Novem mestu enepar. Od kje je potencial ljubljane 5x število prebivalstva, Novega mesta pa enako kot ima mesto prebivalstva? Dragi skery; imam občutek da ti nisi ravno Novomeščan in gre bolj kot za kaj drugega za nevoščljivost. Foušijo po domače. Ta pa veš kaj bi bilo če bi gorela... Kakšne koncerte je pa Ljubljana imela, dokler niso zgradili Stožic? Par tistih pajzlov za 1000 ljudi. Pa vsako mesto ima sejmišče. Mi ga edini nimamo. Pa ne mislim na prodajo prašičev in krav, kar gre najbrž tebi trenutno po glavi. Joj, kako ste eni zaplankani, pa to ne moreš verjet. Dajmo se utopit v povprečju, a?
7.12.2010Ocenipoznavalec 
Seveda bodo sedaj razni komentarji. To da se pojavlja sedaj še Bajnof je čisti idiotizem, pa saj ni važno, tako ali tako ne bodo dobili nič oz. tam ne bo nikoli športna dvorana za košarko, lahko pa si delajo svojo kakršno hočejo. Glede dileme ali dvorana v Drgančevju ali v češči vasi pa sem mnenja, da potrebujemo obe, kako pa se bo to financiralo pa lahko z zagotovostjo povem, da občina in sedanja občinska garnitura ni sposobna izpeljati dveh takšnih projektov. V Drgančevju bi imela interes Krka in Revoz, ker bi lahko to dvorano koristila tudi za svoje delavce in jima odgovarja lokacija, ki je obema blizu. Menim, da skupaj lahko naredita ta športni center brez problema, le občina bi morala urediti papirologijo in komunalne zadeve (kar pa je lahko spet problem, glede na občinsko strukturo in osebnih interesov) V Češči vasi pa k sebi vlečeta Novak Mojca za kolesarski klub in atletski klub, katera pa ta objekt konec koncev potrebujeta. Novakova sedaj ko je šla v kislo koalicijo z županom hoče izsiliti ta projekt kot prednosten. Tu pa naj pristopi Adria z investicijo in naj si postavi dvorano kakršno hoče in naj jo nato koristi za svoje delavce. Ja ti interesi bodo zelo zanimivi in me prav zanima kakšen bo izplen obeh taborov. Ne smemo pa pozabiti, da so poleg teh še drugi interesi, kateri pa teh dvoran ne predvidevajo v naslednjem mandatu in bodo vdeni verjetno pod bodočim (že izbranim direktorjem novomeške občinske uprave) tako, da bo tale šov šele začetek večje komedije, ki bo sledila, rešijo jo lahko samo resni gospodarstveniki, kajti lokalni politiki bodo vse zje..... Če pa sploh bo to evropsko prvenstvo v Novem mestu pa bomo šelele videli, kajti glavni igralci tu dajejo prednost osi Koper - Ljubljana- Celje - Maribor, pa da vidimo sedaj naše politike v Novem mestu. Srečno vpletenim

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava