FOTO: Zahvala za 80 krvodajalcev jubilantov občine Šentjernej

12.12.2010 | 13:35

Foto: Marjan Hočevar

Šentjernej - V organizaciji novomeškega območnega združenja Rdečega križa in občine Šentjernej je s podelitvijo priznanj in plaket potekalo slavnostno srečanje krvodajalcev jubilantov šentjernejske občine. Zbrane sta nagovorila predsednica komisije za krvodajalstvo pri OZRK Novo mesto Anica Bukovec in šentjernejski župan Franc Hudoklin. Krvodajalcev jubilantov je bilo letos 80, jubilanta z največ odvzemi pa sta Vinko Zagorc, ki je kri daroval 70-krat, in Stanka Luzar, ki je kri darovala 50-krat. Jubilantka z največ odvzemi, ki se je udeležila petkovega srečanja, je bila Anica Lampe, kri je darovala 45-krat.

Oba govornika sta poudarila, da je krvodajalstvo najvišja stopnja humanosti, ki jo človek premore, saj je kri nenadomestljiva tekočina, ki pomaga pri zdravljenju ali ohranitvi življenja. Bukovčeva je povedala, da je v Sloveniji krvodajalstvo družinska tradicija, ki v mnogih družinah prehaja iz roda v rod. Tudi v Šentjerneju je tako, saj je bilo med zbranimi jubilanti videti zakonce, starše in njihove otroke.

V programu, ki ga je prijetno povezovala Anita Pavlovič, so se s prisrčnim nastopom predstavili recitatorji OŠ Šentjernej, ki delujejo pod mentorstvom Marjance Bratkovič, ter učenke in učenci Glasbene šole Marjana Kozine.

Ob tej priložnosti se je Bukovčeva v imenu OZRK Novo mesto prisrčno zahvalila tudi dosedanji predsednici Krajevne organizacije RK Šentjernej Minki Cvelbar za njeno požrtvovalno in izredno uspešno delo ter toplo pozdravila novo predsednico KORK Šentjernej Mileno Drnovšek. Obema je zaželela še veliko uspehov, novo predsednico pa spodbudila k nadaljevanju zgodbe o uspehu KORK Šentjernej.

Prijeten večer, ki se je zaključil z druženjem, pogostitvijo in lepimi željami za leto 2011, je župan zaključil z besedami: »Bodite vedno darovalci krvi, kar pomeni, da ste zdravi; zdravje pa nam danes pomeni največ.«

Elizabeta Kušljan Gegič,
foto: Marjan Hočevar MEGAfoto

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava