FOTO: Zagorelo v župnišču

3.1.2011 | 10:50

Fotografije: T. J. G.

Otočec - Danes okoli desete ure sta župnik France Dular in gospodinja ter katehetinja opazila dim v prostorih župnišča na Otočcu. Kmalu jima je bilo jasno, da dim, ki ga je bilo čutiti celo v najvišje nadstropje stavbe, prihaja iz kurilnice, zato sta na pomoč poklicala gasilce.

Na Otočec so prišli zelo hitro domači gasilci in poklicni gasilci GRC Novo mesto, ki so tlenje pepela v kurilnici pogasili. Na srečo hujšega ni bilo, kaj lahko pa bi se vžgala drva, ki so bila ob peči, v istih prostorih pa je tudi cisterna s kurilnim oljem.

T. J. G.

Galerija

Komentarji (30)

3.1.2011Ocenilucifer 
Sile kontinuitete so na pohodu. Verjetno je vmešana tudi Al Kaida. Tudi to je božje delo, ta požar, le bogec ije imel mačka po novoletnem pijančevanju.
3.1.2011Oceniher flik 
Nemorem, da nebi kaj napisal, ko vidim kakšne šlamparije se dogajajo na intervencijah, katere so vidne na slikah 4,5,6 in 7 ko si gasilec, ki naj bi bil usposobljen za nosilca IDA neve pravilno nataknit IDA. Res je, da je težko priti na tečaje na Ig za obnovitev ali pa za nosilca IDA ampak takšne napake si pa nebi smeli dovoliti. S takim načinom dela potem lahko nekateri pišejo, da gasilci samo hodijo po veselicah, ko gre pa zares pa nevejo kaj bi z opremo, ki jo imajo in kako bi jo uporabili. Če že ne morete priti na obnovitveni tečaj za IDA na Ig pa v društvo organizirajte obnovitveni tečaj za tiste, ki so nosilci IDA in povabite kakšnega izkušenega gasilca iz GRC NM in mislim, da vam bo z veseljem osvežil znanje in razložil določene stvari. LP in SREČNO 2011
3.1.2011Ocenilepi 
pa saj to nemore bit res...pod sliko 4,5,6.... hahahahahaha pa to se nasmejes do solza, me prav zanima ali tile modeli sploh imajo izpit za dihalno tehniko in pa se sprašujem kaj bi se zgodilo s povelnikom, ki je tega noter poslal, koliko let bi dobil na dobu? jej jej
3.1.2011Ocenipepe 
a nevidis da je to bil sam poveljnik Pgd Otočec ?
3.1.2011Oceni2011nisemgasilec 
Komentatorje lepo prosim, da pogledajo vse slike in ne nabijajo po nepotrebnem.
3.1.2011OceniTudiJazNisemGasilec 
Kaj ga je narobe obrnil (jeklenko namreč)?!
3.1.2011Ocenisvašta 
Če ne ve kako je treba obrnt IDA nej rajš neha da se ne bo komu še kaj zgodlo (pa tud če bi dal podkapo gor ne bi blu nč zatu)
3.1.2011Ocenigasilc 
Haaajoooo,kaki so šele gasilci ,če je povelnik tak.....ne to sanjam.....:D
3.1.2011Ocenise zgodi 
Enostavno ne razumem kako so lahkona tako pomembnih funkcijah v društvu tako nesposobni ljudje. Možakar je povelnik in si še IDA neve namestiti pravilno! Ja pa kam to pellje? Kako bi on vodil intervencijo če bi bil to večji požar in zaradi določenih razlogov GRC nebi mogel takoj priti na mesto požara (več intervencij hkrati). Nebi si želel biti tam zdraven ko bi ta možekar vodil intervencijo. Jaz kot laik vidim na njemu tri napake ( 1. narobe nameščen IDA, 2. nima podkape, 3. hlačnice morejo biti po škornjih), pa upam da ni sam vstopal v prostor! Še sreča da so ga gasilci GRC ja malo v red spravili! Naj povelnik odstopi ali pa naj gre na kakšen tečaj in ali je sploh GČ kar je sploh pogoj za to funkcijo.
3.1.2011Ocenislepe miši 
hahaha na sedmi sliki, se lepo vidi, kako ga poveljnik GRC - ja lovi, hahaha

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava