Nagrajene fotografije bodo danes podarili predsednikom države, DZ in vlade

4.1.2011 | 09:40

Zmagovala fotografija Roberta Kruha Ribiča. (Foto: Robert Kruh/ Portal Picture Slovenia)

Robert Kruh (Foto: Tomaž Grdin)

Ljubljana, Novo mesto - Nagrajeni fotografi fotonatečaja Poslikajmo Slovenijo: 20 let samostojnosti bodo danes predsedniku države dr. Danilu Türku, predsedniku državnega zbora dr. Pavlu Gantarju in predsedniku vlade Borutu Pahorju podarili nagrajene fotografije. Kot smo poročali, je na natečaju, na katerem je s svojimi fotografijami sodelovalo 970 slovenskih ljubiteljskih in profesionalnih fotografov, ki so skupaj prijavili 2800 del, zmagal Novomeščan Robert Kruh.

Kruh je komisijo, ki so jo sestavljali uveljavljeni slovenski fotografi Arne Hodalič, Tomo Jeseničnik in Borut Peterlin, Primož Žižek v imenu portala Picture Slovenia in Polona Prešeren za Urad Vlade RS za komuniciranje, prepričal s svojo fotografijo Ribiča. Drugo nagrado je osvojila fotografija Zadnji žarki Darka Brenka in tretjo Jani Novak za fotografijo Rezalec.

»Izjemno smo zadovoljni z velikim odzivom in kvaliteto fotografij, ki so prispele na natečaj. Prepričan sem, da je komisija opravila odlično delo«, je tedaj povedal Žižek v imenu organizatorja natečaja portala Picture Slovenia. Spletni portal je med natečajem zabeležil 160.000 obiskovalcev iz 57 držav, med njimi največ iz Slovenije, Nemčije, Srbije, ZDA, Kanade, Luksemburga in Velike Britanije.

Robert Kruh, ki je zaposlen kot načrtovalec na novomeški območni enoti Zavoda za gozdove Slovenije in se z naravo in njenimi lepotami srečuje praktično vsak dan, je povedal, da na fotografske natečaje svojih fotografij do sedaj še ni pošiljal. »Potreboval sem namreč čas, da v meni dozori občutek, da moja fotografija lahko konkurira na vrhu in pri tem natečaju se je izkazalo, da je ta občutek pravi. Videti svojo fotografijo na prvem mestu, je fantastično in je dokaz, da delam dobro. Moj vzornik je to, kar vidijo moje oči in nihče ali nič drugega. Če imaš za vzornika nekoga drugega, pomeni, da mu hočeš ali želiš biti v saj v nečem podoben, jaz pa bi rad, da sem edinstven. Enkraten pri tem delu, ki ga ljubim. To je verjetno tista pot, ki mi omogoča, da sem srečnejši,« je Kruh komentiral zmago za prejšnjo številko Dolenjskega lista.

M. M.

Komentarji (1)

4.1.2011Ocenirobi fan 
Robertiez je car!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava