dolenjska

Navdušen fotograf in vremenar

9.1.2011 | 19:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Blaž Košak na otvoritvi razstave v Beli Cerkvi.

Blaž Košak na otvoritvi razstave v Beli Cerkvi.

Bela Cerkev - Danes popoldne so v Kulturnem domu v Beli Cerkvi odprli fotografsko razstavo domačina Blaža Košaka iz Družinske vasi. Predstavlja se z različnimi fotografijami, od tihožitja, do krajine, kulturne dediščine itd., v glavnem iz domačih logov, pa tudi iz drugih koncev Slovenije.

Košakova razstava je bila zelo obiskana.

Košakova razstava je bila zelo obiskana.

Blaž, ki je tik pred diplomo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, je tudi strasten opazovalec vremena, kar je razvidno tudi iz razstavljenih fotografij, ki bodo na ogled mesec dni. Kot amater je član Vremenskega društva Zevs in vodi vremensko postajo Družinska vas. Dve leti so aktualni podatki o vremenu v Družinski vasi tako že dosegljivi na internetni strani društva, od temperature, pritiska, vetra in njegove smeri, baze oblakov… Blaž je na otvoritvi razstave spregovoril tudi o tem svojem hobiju in številnim obiskovalcem prikazal, kako potekajo meritve, še posebej zanimiv pa je bil pregled enoletnih vremenskih podatkov za Družinsko vas. Vremensko hišico s postajo ima blizu doma, mlina Košak v Družinski vas, postaja v vznožju Vinjega vrha pa trenutno ne deluje. Merilnik padavin ima postavljen tudi na Gorjancih, merilno mesto pa tudi v Žalovičih in vasi Konec, kjer sta dvoje mrazišč.

Domače gospodinje so tudi tokrat postregle z dobrotami.

Domače gospodinje so tudi tokrat postregle z dobrotami.

Prireditev, ki jo je povezovala Majda Kušer Ambrožič, je popestrila domača harmonikarka Valentina Kragelj, pridne gospodinja, članice Društva podeželskih žena in deklet Bela Cerkev, ki so tudi organizatorke, pa so poskrbele, da so se obiskovalci še pomudili ob dobrotah in prijetnem klepetu. Blaž Košak se vsem zahvaljuje za pomoč in podporo, tudi družini, ki mu vseskozi stoji ob strani.

‹ nazaj

Galerija (16)

_IGP6543
_IGP6544
_IGP6545
_IGP6548
_IGP6550
_IGP6551
_IGP6553
_IGP6554
_IGP6555
_IGP6557
_IGP6559
_IGP6562
_IGP6564
_IGP6565
_IGP6566
_IGP6567

Komentarji (2)

11.1.2011OceniBojanx 
Blaž je res talent za take stvari, kot je zapisano. Osebno ga ne poznam, čeprav sem hodil večkrat v mlin k njim, a ga spremljam na zevsu in podatke iz njegove postaje, ker me tudi kar zanimajo te reči. Tudi poleti ko je kako neurje,toča itd v okolici, vse poslika in objavi veliko slik...Poba pač ima smisel za te reči..kapo dol. Lp
11.1.2011OceniTađiki 
Čestitam za uspešno razstavo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava