posavje

Ogorčeni nad ukinjanjem porodnišnice in posmehom

15.1.2011 | 10:30 | M. L.

V sinočnji javni razpravi so zahteve za ohranitev brežiške porodnišnice podprli z nekaterimi strokovnimi podatki v prid nadaljnjega delovanja brežiškega porodnišničnega oddelka. (Foto: M. L.)

V sinočnji javni razpravi so zahteve za ohranitev brežiške porodnišnice podprli z nekaterimi strokovnimi podatki v prid nadaljnjega delovanja brežiškega porodnišničnega oddelka. (Foto: M. L.)

Brežice - Na sinočnji javni razpravi v Brežicah, ki jo je organiziral svet regije Posavje in na katero kljub povabilu predsednika sveta Srečka Ocvirka ni prišel minister za zdravje Dorijan Marušič, so se enotno uprli ponovnemu organiziranju porodnišnic, ki ga načrtuje minister Marušič. Vlada želi pod krinko reorganizacije ukiniti porodnišnico v Brežicah, so bolj ali manj dobesedno menili sinoči skoraj vsi razpravljavci.

Direktor Splošne bolnišnice Brežice Dražen Levojevič je poudaril, da dela njihova ustanova v zadnjem času pod velikim pritiskom dogajanja v zvezi z nameravano ukinitvijo porodnišnice.

V sklepnem sporočilu z okrogle mize so izrazili ogorčenje nad izjavami predsednika zdravstvenega sveta Rajka Kende, v katerih ta, kot so poudarili, omalovažujoče, posmehljivo in žaljivo govori o civilni iniciativi za ohranitev brežiške porodnišnice. Od ministra so zahtevali, naj Kendo zaradi njegovega ravnanja razreši s položaja predsednika zdravstvenega sveta.

Poslanec Andrej Vizjak je predsednika zdravstvenega sveta Rajka Kendo zaradi njegovih izjav označil za fahidiota. Poslanec in krški župan Franc Bogovič je, potem ko je tudi zavrnil omenjene izjave Kende, dejal, da nekateri mislijo, da so intelektualci, a so primitivci. Brežiški župan Ivan Molan je dejal, da se »ne borimo samo za ohranitev porodnišnice, ampak s tem tudi za prihodnost naših otrok in za dostojno življenje tu ob meji«. Proti ukinjanju porodnišnice so nastopili med drugimi tudi občinski svetnik Željko Nikezić, ki je se zavzel za politično enoten posavski nastop do vlade; direktor krške enote zavoda za zdravstveno zavarovanje Iztok Starc, predstavnica civilne iniciative Goranka Krošelj, predstojnik ginekološko porodniškega oddelka v Brežicah Zoran Šehovič in doc. dr. Jožef Bertole in Ivanka Medvešček.

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_2724
IMG_2728
IMG_2730
IMG_2732
IMG_2733

Komentarji (15)

15.1.2011Oceniroman 
Vsi dosedanji župani in poslanci Posavja nosite odgovornost zakaj bomo zgubili porodnišnico! Projekte nam je držav a vsilila,(avtoceste, elektrarne, nsrao...) svoje za državo, kaj ste pa vi storili, da še mi vsilimo državi svoje pomebne projekte, nič. Vi ste naši zastopniki , a ste al ste samo zastopniki petičnežev. Zdaleč od tega, da podpiram to vlado. Ampak politikankt kot je vizjak naj neha, tega je dovolj! Že tretji mandat si v Ljubjani, kaj si pa naredu? Samo besede in polna usta so ga. Kaj si naredil za nas male nič, samo za svoj ž......! Pa naj še posavski obzornik slika in piše in bloge objavlja, vizjak dovolj. Probleme nas posavcev izkoriščaš v svoje dnevno politične namene, sramota.
16.1.2011Ocenifinance 
kdo bo pokril levojeviču miljon evrov izgube ki ga ima bolnišnica??? najbolje da vizjak in sds zbirata denar za pokritje izgube...
16.1.2011Ocenijonša 
Andrej Fizjak potrebuje novo porodnišnico. Gre za valilnico extra umnih SDS klonov.
16.1.2011Ocenijonša 
Andrej Fizjak potrebuje novo porodnišnico. Gre za valilnico extra umnih SDS klonov.
16.1.2011Ocenijanko 
Postavlja se mi nerešeno vprašanje. V Posavju imamo okrog 45.000 prebivalcev z volilno pravico. Glas ljudstva za podporo nas je dalo dobrih 20.000. Kje je razlika??? Imam pa občutek ob gledanju vaših posnetkov, da je to ena sama predvolilna kampanja Vizjaka in škoda da so nekateri, ki se res borijo za porodnišnico zavedeni.
16.1.2011OceniOrožar 
Točno tako, Fizjak nas zlorablja!
17.1.2011Ocenifirbc 
Se vidi že na udeležbi zgoraj na slikah, da ni ravno preobilice zanimanja :)
17.1.2011Ocenivanja 
Roman in ostali zagovorniki ter civilna iniciativa, rajši pojdite delat otroke, da bo več rojstev, tu je rešitev.
17.1.2011Ocenikarl 
če bi vam bilo mar za ljudi bi se tako prizadevali za nove zaposlitve, stanovanja dostopna mladim itd. tako pa mečete pesek v oči da prikrijete dejanske probleme v občini. seveda vi z stanovanji in plačami nimate problemov zato ne vidite daleč mar ne? novoles, vino...kaj boste ukrenili? kje si vrli bivši minister?
17.1.2011Oceničisto vino 
sama politična prominienca. sploh razmišljate še o čem drugem kot o tem, kako boste izvoljeni? tukaj se lepo vidi, kako vam za denar davkoplačevalcev ni prav nič mar. racionalno obnašanje. kaj je to?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava