iz sodišča

Drkušić: »Nisem pil alkohola«

19.1.2011 | 12:00 | T. J. G.

Branko Drkušić je včeraj spet sedel na zatožno klop novomeškega okrajnega sodišča. (Foto: T. J. G.)

Branko Drkušić je včeraj spet sedel na zatožno klop novomeškega okrajnega sodišča. (Foto: T. J. G.)

Novo mesto - Čeprav se je sedaj že upokojeni policist Branko Drkušić, ki mu obtožni predlog očita, da je povzročil prometno nesrečo iz malomarnosti, do sedaj na novomeškem okrajnem sodišču zagovarjal z molkom, je včeraj po pričanju v nesreči hudo poškodovane Anje Gašperšič iz Šmarjeških Toplic tudi sam podal svoj zagovor. Medtem ko je Anja povedala, da je, ko se je 5. decembra 2009 okoli pol četrte ure zjutraj peljala domov, pri krožišču v Mačkovcu zagledala pred sabo avto, ki ji je vozil nasproti po njenem voznem pasu in je trčenje skušala preprečiti, je Drkušić povedal prav nasprotno: da je on s passatom vozil po svojem voznem pasu in da je proti njemu zavijala voznica peugeota.

Obdolženi je med drugim pojasnil, da na prednovoletni zabavi zaradi bolezni sploh ni pil alkohola, med drugim pa navrgel več očitkov na delo policistov, ki so ga že na kraju nesreče, preden so sploh začeli z ogledom nesreče, označili za krivca.

Spomnimo, da so zaradi domnevne policijske solidarnosti na Generalni policijski upravi uvedli strokovni nadzor, ki je pokazal na določene nepravilnosti, ki so se pokazale v postopku ogleda kraja prometne nezgode, in sicer v tistem delu, ki se nanaša na morebiten ali na neizveden preizkus alkoholiziranosti.

Je pa Drkušić na sodišču navedel več ravnanj policistov, ki bolj kot o solidarnosti govorijo o nezakonitosti ravnanj policistov.

Več jutri v novem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (43)

19.1.2011Ocenipivc 
Če je bil pijan ne vem, glede na položaj vozil, pa je trčenje pa je povzročila voznica...
19.1.2011OceniRufko 
Vsi nekaj objavljate novice s slikami gospoda. Kje je pa kakšna slika gospodične ? Normalno, da pol vsi toučejo proti njem, in kar se tiče komentarjev.
19.1.2011OceniJan 
Rufko: Boš moral še kakšen medij več prebrat, pa boš tudi slikico gospe videl. Zanimivo, da je g. Drkušič čakal gospo, da je spregovorila, da je potem znal zgodbico ponovit sebi vprid. Kaj pa njegov zagovor z MOLKOM????? Pivc: Verjetno si ti passata vozil, da vse to veš.... Poleg tega, pa ti priporočam, si boš moral še strokovno mnenje izvedenca prebrati, pa ti bo potem, vsaj upam, kaj bolj jasno....
19.1.2011OceniLojze 
Še en dokaz, da je v Sloveniji možno vse
19.1.2011OceniFerluci 
Jaz mu verjamem, da ni pil. Žlampal ga je do nezavesti.
19.1.2011Ocenigustl 
Drkušič
19.1.2011OceniMiha 
1. "Bogovi" niso nikoli nič krivi! 2. Verjetno je Ferluci najbližji resnici. 3. Vrana vrani ne izkljuva oči. 4. Sprenavedanje pa tako! 5. Kdo je ocenil, da ni potreben alko-test? 6. In to je bil kriminalist, sedaj kriminalec. 7. Za nekatere (bogove) etika in morala so prazne besede. 8. To je huda in brezmejna nesamokritičnost. 9. In ta naj bi pomagal sočloveku! 10. Naj si vsaj prebere Deset božjih zapovedi, kje je še vse drugo, vse je daleč od njega. 11.Tako obnašanje je na dnu vseh družbenih norm.
19.1.2011Oceniborec01 
Drkišič ni kriv pa pika. Pa se vi lahko na glavo postavite.
19.1.2011Ocenilujz 
Ne sama se je zaletela brihtnjakovič. U čuzo z njim.
19.1.2011Oceniborec02 
Branko drži se,mi vemo da si bil zadržan na zabavi,res je položaj vozil bil čuden ampak hvala bogu,da ni blo žrtev,če bil bil pa brane v komi bi pa po deklini udrihali.Nevedneži........

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava