iz sodišča

O bankomatih bosta razmišljala v zaporu

31.1.2011 | T. J. G.

O bankomatih bosta razmišljala v zaporu

Novo mesto - Konec septembra in v začetku oktobra sta dva mlajša Romuna na treh bankomatih v Novem mestu z večjim številom bančnih kartic s ponarejenimi magnetnimi zapisi italijanskih bank dvigovala denar. V nekaj dneh sta opravila 173 transakcij, 74 dvigov jima je uspelo, tako pa sta pridobila slabih 20 tisoč evrov, 99 dvigov za dobrih 21 tisoč evrov pa ni bilo odobrenih.

Na delu so ju prijeli policisti, pri hišnih preiskavah pa so zasegli še 46 ponarejenih plačilnih kartic, ki sta jih hranila v škatlicah cigaret, slabih 10 tisoč evrov, prenosna računalnika, več mobilnih telefonov, navigacijsko napravo, liste s številkami kartic in pin kodami.

Gre za Alexandra Fuoirescuja in Iona Popescuja, stara 27 in 28 let, ki sta na novomeškem okrožnem sodišču dejanje priznala, vendar pojasnila, da sta bila v to prisiljena, saj sta zabredla v dolgove, na to početje pa ju je prisilil neki Bolgar. Spoznana sta bila za kriva storitve nadaljevanega kaznivega dejana uporabe ponarejene bančne kartice, za kar sicer kazenski zakonik predvideva do 5 let zapora.

Obema je bila izrečena kazen eno leto zapora, izrečeni pa sta jima bili tudi stranski denarni kazni 950 evrov. Sodišče jima je vzelo tudi zasežene predmete, ponarejene bančne kartice, s PIN kodami, GSM telefone, prenosna računalnika s pripadajočo opremo, USB ključ in navigacijsko napravo. Oškodovani NLB d.d. Ljubljana pa je bil dosojen premoženjskopravni zahtevek v višini 21.600 evrov. Oba obtoženca bosta do pravnomočnosti sodbe počakala v priporu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava