Rovan in Poljanec brez norme za dvoransko EP

6.2.2011 | 06:30

Andrej Poljanec (Foto: AK Krka)

Andrej Poljanec (Foto: AK Krka)

Brežičan Jure Rovan je na dvoranskem atletskem mitingu v Fermu v Italiji zasedel drugo mesto v skoku s palico (5,20 m), Andrej Poljanec (Krka), drugi Slovenec, pa je bil tretji (5,15 m). Zmagal je domačin Giorgio Piantella (5,30 m).

Rovan in Poljanec sta zaostala za normo (5,40 m) za dvoransko evropsko prvenstvo v Parizu (od 4. do 6. marca).

Uspešen Krkin podmladek

Na Državnem prvenstvu za mlajše mladince se je odlično odrezal Ahac Moretti (Krka), ki je s preskočenimi 191 centimetri postal državni prvak v skoku v višino. Po besedah njegovega trenerja Slavca Malnarja, Ahac ni bil daleč od uspeha na 197 centimetrov. Glede na to, da Ahac prihaja v dobro formo, se nadeja, da mu uspe doseči normo za mladinsko Svetovno prvenstvo in Eyof že v zimski sezoni.

V višino je skakal tudi Franc Povše, ki je s preskočenimi 170 centimetri zasedel četrto mesto (imel je isti rezultat kot tretje uvrščeni, a žal več poprav).

V teku na 60 m je nastopila Nina Luzar, ki s časom 8,20 s zasedla sedmo mesto, Anita Repše je v teku na 60 m z ovirami v kvalifikacijah odtekla osebni rekord, ki sedaj znaša 9,69 s. V finalu je tekla malo slabše (9,80 s) in zasedla končno osmo mesto.

Po državnem prvenstvu je bil še miting, na katerem je nastopil Martin Gradišek v troskoku. Skočil je 15,04 m daleč in zmagal.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava