kronika

Neuradni izsledki o streljanju. Balažkova o sovražnem poročanju.

17.2.2011 | 09:40 | T. J. G.

Neuradni izsledki o streljanju. Balažkova o sovražnem poročanju.
Dušica Balažek in Velijan Kovačič (Foto: T. J. G.)

Dušica Balažek in Velijan Kovačič (Foto: T. J. G.)

Novo mesto - Dober teden po tragičnem strelskem obračunu v Zalogu in Drgančevju, ki se je zgodil na kulturni praznik, 8. februarja, naj bi policija danes pojasnila izsledke preiskave, tudi rezultate nacionalnega forenzičnega laboratorija. Iz neuradnih virov pa smo izvedeli, kaj naj bi se dogajalo kritičnega dne.

Kot kaže, je Stane Vidic okoli tretje res prišel v Brezje. Več prič je potrdilo, da sta Brezje zapustila dva avtomobila, najprej Vidičev mercedes, nato še Kovačičev kombi. Prvi klic na številko 113 je bil zabeležen ob 15.34.

Neuradno naj bi 32-letni Velijan Kovačič, njegova mama 57-letna Olga Kovačič – Cica in Stane vstopili v prostore podjetja v Zalogu. Prvi strel naj bi Stane v Velijana sprožil na prehodu iz prvega v drugi prostor. Takrat je Velijan pobegnil ven, Cica pa naj bi zbežala v drug prostor, iz katerega ni bilo izhoda in kjer je umrla zaradi strela v trebuh. Velijan je od soseda poklical policiste sam pa pri tem ni znal povedati, kje je. Šele sosed je možem v modrem razložil, da ni v Češči vasi, kot je razlagal Rom, ampak v Zalogu. Ob 16.30 so policisti dobili klic iz Drgančevja, kjer je delavec našel ustreljenega Staneta.

Kot smo izvedeli neuradno, je nedvoumno, da so bili vsi usodni streli izstreljeni iz ene pištole, najdene ob truplu Vidica. Te okoliščine kažejo, da si je Vidic sam vzel življenje, še vedno pa ni znan motiv tragičnega dogodka.

»Pokojni podjetnik ni prijavil nobenega izsiljevanja,« so nam dejali na policijski upravi Novo mesto, neuradno pa naj bi bil večkrat žrtev tatov, tako v Zalogu in Drgančevju kot na gradbiščih.

Kljub temu pa še vedno ni znan motiv, ki je vodil 60-letnega podjetnika Vidica, da je potegnil pištolo in streljal v Roma, potem pa naj bi si sodil sam.

Ovadbe zaradi nekorektnega poročanja

Sicer pa je občinska romska svetnica in podpredsednica Sveta romske skupnosti Dušica Balažek za jutri sklicala novinarsko konferenco. Novinarje bo seznanila s stališči romske skupnosti glede tragičnega dogodka in kot je zapisala v vabilu, "trenutni grozno nacionalistično uperjeni gonji proti romski skupnosti v Novem mestu. Opozorili bomo tudi na nekorektno in sovražno poročanje o Romih v sredstvih javnega obveščanja in napovedali kazenske ovadbe."  

Proti komu bodo spisane ovadbe Balažkova danes ni hotela povedati: "Danes ne dajem nobenih izjav, vse boste izvedeli jutri na novinarski konferenci."

Sicer pa v novem Dolenjskem listu več o ozadjih dogajanja v Zalogu, Drgančevju in Brezju, pa tudi o dogajanjih v  Prečni, kjer je, kot nam je pojasnil nekdanji župnik Anton Marinko, Velijana prvič srečal, ko je prišel prosit za mleko za svoje otroke.Velijan namreč nekdanjemu prečenskemu župniku dolguje precej denarja.

‹ nazaj

Komentarji (23)

17.2.2011OceniPATRIOT 
Kaj je dolenjski list, kaj so tud vam začeli grozit????????
17.2.2011Ocenicivil 
Ste morda pričakovali drugačen razplet te zgodbe? Še nisem slišal, da bi se samomorilec večkrat ustrelil. Tako kot ljubljansko afero s kužki, tako bo tudi s tem primerom, vse lepo pometeno pod preprogo. Privilegirani prebivalci Nm pa se nam smejejo...... Bo še komu varnostni ventil ven vrglo.....
17.2.2011Ocenirudolfovo 
.....najprej Vidičev mercedes, nato še Kovačičev kombi..... Spet nekaj novega in skreganega z prvotnim pričanjem.
17.2.2011Ocenijanša 
Ne se sekirat,SDS-ovci so hodili po Dolenjski.Oni bojo sigurno vse rešili.Kje so pa Mesožderca skrivali ?
17.2.2011OceniDolenc 
Pa to nemoreš vrjet. Spet se bojo barabe smejale in pošteni ljudje najebal...
17.2.2011Ocenibit pud-gurc je @ 
Verjamem, da po policija temeljito preiskala ciganske ovadbe proti "sovražnemu" obveščanju in prav je , da jih, kot bi bilo prav da razišče tudi tiste izpred dobrega tedna, pa jih iz precej znanih razlogov ne bo. Srž ciganske "problematike", pa ni star dober teden ali leto, ampak kar desetletja. Dogodki ki so se (žal) zgodili so le ejakulirali odzive, ki so se (pričakovano a prepozno) le zgodili - neglede na to, kdo je koga in če ga res sploh je počil. Ciganska populacija je za svoje sobivanje in sožitje z avtohtonim prebivalstvom storila nič, skoraj nič in spet nič, razen da učinkovito izkorišča neznanje, nezanimanje in zanemarjanje težav sobivanja s cigani s strani tistih, ki imajo kompetence, (ne)znanje, odgovornost in denar , da stvari uredijo, pa jih v dolgih desetletjih niso in jih očitni nikoli ne bodo. Učinkovito fehtajo (beri kradejo) po okoliških vaseh, trgovinah - očitno tudi farovžih, temeljito praznijo blagajno CSD (pa še , pa še, pa še paše), nemalokrat nacuprajo skupaj večji mesečni proračun od povprečne delavske ali kmečke družine, jebe se jim za zaposlitev, položnice in davke, vile si postavijo na "no man landu", ta nevzgojena, nekulturna in skrajno nestrpna, pa še nerazumevajoča do "drugačnih" pudgurska svojat, si pa upa celo misliti s svojo glavo in si ustvariti **** čisto svoje mnenje, ki je seveda povsem različno od uradnega, psihološkega in filozofskega, skrajno sovražno nastrojeno in še glasno povrhu. Ja zadnji cajt, pa nisem ravno najbolj vroče krvi, mi je pa bedno, da moram svoje trditve utemeljevat in dokazovat, pa še povedat jih ne bi skoraj smel. *******bi blo skoraj hecno, če ne bi bilo tragično, zmanipulirano, podtaknjeno in prirejeno in zlagano vse skupaj od samoumora, umora, dokazov in uradnih izjav ciganov vseh sort, rodov in njihovih klonov v Žabjaku, policiji, občini in vladi skupaj!
17.2.2011OceniFRANC 
Sploh škoda izgubljat besed, ker to kamor pelje ta ciganska mafija, je slabš kot v vsaki nedemokratični državi. Žalostno je samo to, ker smo kranjski Janezki, ki si ne upamo stopit skupaj in it na cesto. Poglejte kaj je uspelo ljudem tam doli (Egipt, ...). Z revolucijo so porušili sistem , ki se je zdel nedotakljiv. V slogi je moč. In to moč izkoriščajo cigani, mi pa si mislimo, dokler ni na mojem pragu, bo že nekako. Najhuje pa je to, da jim država (policija, CSD, ...) vse to omogoča, nas večinsko prebivalstvo pa je... za vsako stvar. Kot prvo pa bi blo treba po zdravlju vprašat romsko svetnico Balažkovo, saj nosi veliko odgvovornisti za širjenje nestrpnosti. Če je romska svetnica naj rešuje cigansko problematiko , ne pa da hujška cigane in grozi nam civilom.
17.2.2011Ocenimili 
kaj pa je bilo drugega pričakovati?Uradna politika je dala ukaz stvar utihniti in konec zgodbe.Govotiti o poštenosti pok.Dankota in Cice ali pe Veljana je nezaslišano dejanje za vse nas ki jih poznamo.To pa nič ne pomeni v tej državi,lopovi in kriminalci vseh barv imajo prednost.Le kako smo v kratkem času dovolili zapraviti lepo Slovenijo.
17.2.2011OceniFrancka 
A bodo napovedali kazenske ovadbe tudi na nekorektno in sovražno komentiranje?
17.2.2011OceniAndrej 
Ko gre za "navadne smrtnike", se takoj vlagajo obtožbe. Sodišča so neverjetno hitra in učinkovita, ko pa gre za probleme in kriminalna dejanja "prejemnikov socialnih pomoči", se ne zgodi nič. Tudi če se preko medijev grozi, tega nihče ne upošteva. Banda!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava